De chauffeur is stil

Het leven gaat gewoon door. Altijd gaat het transport door. Nooit hebben wij stil gestaan, nooit hebben wij gesproken dat het genoeg was, wij doen stilzwijgend ons werk.

Want iedereen verwacht dat ie van alles kan en mag kopen. Dat het biertje en bitterbal op tafel komt van een terras wat in de middag open is. Maar in de avond wanneer menig chauffeur zijn tachograaf afsluit een terrasje wil pakken. Nee dan weer effe zijn telefoon pakt. Eten besteld en wacht tot er een plastic zakje wordt geleverd. Thuisbezorgd. Menig chauffeurs restaurant levert ook in de cabine.

Mooi he als u thuis werkt gewoon naar de wc kan. De grote boodschap. Of gewoon de plas. Bij heel veel bedrijven is de wc nog steeds verboden voor chauffeurs, dat je vraagt aan een klant waar je al jaren komt lossen, mag ik effe naar de wc, nee vriend want als ik jou laat gaan. Dan is het hek van de dam. Keek even om. Naar de straat. Welke collega’s.

Dat je als chauffeur bij een grootgrutter komt of menig ander bedrijf. Mondkapjes op verplicht volgens de rivm regels , kan ik vrede mee hebben. Maar dat je dan gaat lossen. Om je heen kijkt. Je eigen alleen op de wereld voelt, dat het eigen personeel die ik niet kan verstaan. Gewoon scheit heeft aan regels .

Dan heb ik het niet eens over het nachtleven daar waar bij menig benzinestation de wc wel open is. De shop weer open is. Dan het nachtleven weer aanwezig is. Sorry met alle respect. Jonge lui met dikke wagens. Zijn weer onder een steen vandaan gekomen. Ze ontkennen alles en denken dat ze alle mogen en doen. Tja dan denk je de …

Chauffeurs gaan maar door en door. Je hoort ze niet. Ze zorgen dat iedereen kan leven. Alleen hoe ze zelf leven. Nee daar hoor je ons niet over. Dat siert ons. Maar ik hoop wel dat de politiek eens wat gaat doen. Wat juist is. Respect voor de chauffeur laat ons ook weer leven ..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.