Het was altijd ongein..

5-02-2019.

Het is dinsdag vandaag, mijn vader is de hort op met een goede vriend van hem en eigenlijk ben ik wel benieuwd wat die 2 beleven. Want vroeger was het lol. Oh ja die goede vriend. Daar heb ik het vak wat ik nu al jaren doe vanaf gekeken.

Maar ik dus naar mijn moeder toe. Gisteren was er totaal geen herkenning, raar maar dat balletje rolt maar heen en weer in haar hoofd. Toen ik binnen kwam stak ze haar beide armen in de lucht. Eh weet ze gelijk wie ik ben. Nee dus effe helpen dan maar. Eerste 10 min was het heen en weer gaan op haar stoel. Tot ze ineens op stond en ik in allerijl haar rollator in haar handen moest geven. Oh ja met of zonder rem. Dat maakt haar niet uit.

Dus op naar haar kamer, deur op slot. Eh ga maar effe op de bank zitten. Dan regel ik effe een sleutel. Rolstoel gepakt en op naar de kroeg. Zonder woorden . Maar toen.

In het tehuis doen ze een mooi ding 1 op 1 en daar sta ik helemaal achter. Maar op dat moment komt er een dame aan met een bewoner. Waar mijn moeder naar keek op een manier dat ik dacht.

Vroeger deden we dat ook. Keek ze mensen aan en zei ze gewoon. Nou doe maar normaal hoor dan doe je gek genoeg. Of wat een troela zeg. Samen konden we dan vroeger lachen. Nu lacht ze nog alleen maar als ik er om vraag. Maar het was altijd ongein vroeger zal ze dat nog weten. Nee mijn gedachte is niet haar gedachte.

Daar op afdeling heeft trouwens niemand dezelfde gedachte. Dat zou toch wat zijn zeg. Alle hoofden dezelfde kant op. Eigenlijk net zoals in de echte wereld buiten de deuren. Helaas is dat niet zo. Helaas niet. Mijn moeder zit weer in haar eigen wereld en ik gaat naar huis. Vreemd nee zeker niet. Ze zei zelf. Trek je jas aan. Ok doe ik. Want je luistert toch gewoon naar je moeder of niet dan..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.