Ik ben een chauffeur en geen speelbal van de maatschappij..

Wij chauffeurs zijn oververmoeid volgens meneer de bestuurder van de F.N.V, Jawel de bekende meneer Egon Groen. Waar baseert ie dat toch weer op, nadat er drie ongevallen waren gebeurd op de A 2 en in de weken daarvoor op de A 15.  Ongevallen waarvan de reden totaal niet bekend was.  Waarom begint Egon dan over vermoeidheid, waarschijnlijk om zieltjes te krijgen, maar ik kan wel zeggen die krijgt ie niet door ons chauffeurs wederom weer in een verdomhoek te douwen.

5a3c1a0141650b21be94fbd81e23abd0

 

Het blijkt wel dat de bond weer eens voor de zoveelste keer, de plank totaal misslaat, ach daar zijn we wel aan gewend. Want het zal niet gaan over chauffeurs die weken achtereen leven in de cabine, of over de werkdruk door boordcomputers. Wat een bullshit zeg, kwader kun je de chauffeurs niet krijgen.

Want vroeger konden we doorrijden, iets met een ronde schijf, ja daar maakte de baas gebruik van. Weet het uit eigen ervaring. Want als een oud planner een schijf laat zien, jaren later, waarvan ik dacht die bestaat niet meer.  Dan wil ik in het heden, hetzelfde nog wel een keer doen, met mijn digitale tachograaf, denk dat er een wit vlaggetje uit komt en vervolgens rookwolkjes. Want de wet overtreden is op de legale manier niet meer mogelijk, op de illegale manier wel, maar dan ben je echt heel dom bezig.  Dus als de bond vroeger eens iets had gedaan, dan was het nu heel anders geweest in het transportwereldje.

Wat mij opvalt is dat er nooit wordt geschreven over de oorzaak als er een ongeval geweest is, want een klapband is makkelijk te verklaren, maar wat er ,voor een ongeluk gebeurd is toch heel lastig te verklaren, want zijn het niet de dwazen in personenauto’s, wat denken we van de busjes die als een achterlijke rijden, ja en dan nog niet eens gesproken over de zondagsrijders, die de weg niet weten, nee die mensen zijn lid van de A.N.W.B dus die rijden goed, ondertussen zijn al deze deelnemers echt wel het meest verantwoordelijk voor de meeste ongelukken op  Nederlands snelweg. Ja dat weten de chauffeurs allemaal, want die maken het elke dag mee, van hoogte dan.

Want elke dag zijn we onderweg, voordeel is van een boordcomputer is, dat er ook zuinig rijden op zit, ja zuinig rijden doe je door zo min mogelijk te remmen, nou ik kan zeggen droom lekker verder, want de rem uitslag is elke dag weer een feest. De meter staat gewoon vast in het rood, want op de snelweg doorrijden of laten uitrijden is er niet bij, maar met dit alles heeft de bond niks te maken.

Waarom krijgen we 35 uur nascholing, in het buitenland zijn ze lang niet zover dan wij hier in Nederland. Nou wil ik niet beweren dat 35 uur nascholing iets bijbrengt, maar het zegt wel iets over hoe de Nederlandse chauffeur bezig is met zijn vak, daarbij vermoeid raken, met een werkweek van gemiddeld 48 uur, worden wij daar nog moe van.

Nee we zijn uit geruster dan vroeger, alleen het is veel drukker geworden op de weg. Maar niemand praat daarover. Omdat het verdomme heel normaal is, om ons chauffeurs in de hoek te douwen, vergeten al de mensen die denken dat ze er iets van af weten niet, dat er vrachtwagens nodig zijn, dat er chauffeurs nodig zijn, de chauffeurs die er nu rondrijden nog met ervaring, denken erover na om er mee te stoppen, puur door het beleid en het fucking commentaar, elke keer weer als er iets gebeurd. Dan is het vingertje snel gewezen naar ons.

1499202836

Wanneer worden mensen eens wakker, hebben onze Belgische collega’s het niet aangetoond, dat als de snelwegen geblokkeerd worden, het heel snel afgelopen is met het mooie leventje wat u heeft, elke avond aan tafel zitten te eten, lekker hangen op de bank, lekker douchen in die luxe badkamer en dan neerploffen in dat heerlijke bed, vergeten die mensen die de chauffeurs in de hoek douwen niet, dat al die luxe getransporteerd door vrachtwagens, met chauffeurs erop, die houden van hun vak. Het vak wat het bijzonder maakt, omdat je geen chauffeur wordt, maar je gewoon chauffeur bent die wordt geboren met diesel in de fles.

BCH4qRcCAAAdW9U

Uiteindelijk heeft meneer Groen zijn mond weer opengedaan en zoals altijd, kan ie niks onderbouwen, luisteren naar de jongens van de weg doen ze niet, dus ik zeg waarom is die bond er nog, voor wie is de bond eigenlijk, dat is de vraag die ik me afvraag, tuurlijk komen er nu reacties van mensen van de bond, hoe goed de bond nou wel niet is, juist niet is. Die reacties heb ik al eens gehad. Als die mensen nou eens lekker bij hun zelf beginnen, dan zou het misschien nog eens wat worden.

Ik kan alleen maar zeggen, laten we met alles bij het begin beginnen, dus ook bij ongelukken, kijk eens verder, wat gebeurt er daarvoor, oh nee dat kunnen we niet weten, want niemand stopt erbij iets wat er achter hun gebeurd. Sorry dat was een verkeerde gedachte van mij, want spiegels zijn echt een meerwaarde op een auto, net zoals richtingaanwijzers, ach kan lang door gaan.

Nooit zal er iets veranderen. Ik gaat weekend houden, zonder truck dat dan weer wel, denk aan mijn collega’s die gedwongen door een baas op een parkeerplaats staan, ja volgens de wet, maar daar heb ik al eens over geschreven, daar heeft de bond ook mee ingestemd.

Rest mij, beste collega’s hou het span tussen de lijntjes en de glimmende kant boven graag, want tegenwoordig is dat wel de bedoeling, eigenlijk al zolang we chauffeur zijn…

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

11 gedachten over “Ik ben een chauffeur en geen speelbal van de maatschappij..”

 1. Geweldig geschreven , recht voor z’n raap en helemaal waar. Hoop dat je toch nog een fijn weekend mag hebben na alle frustraties.

  Like

 2. Helemaal gelijk en die bond……betalen elke maand en als er strontium aan de knikker komt laten ze je er in zitten …..heb die eikels al jaren geleden opgezegd.

  Like

 3. Veel van wat ik net gelezen heb zit waarheid in maar als ex collega van jullie zou ik toch graag zien dat een beroepschauffeur zich wat meer bezig houd met het werk waar hij voor betaald word.Wanneer ik onderweg ben zie ik teveel chauffeurs bezig met iets wat niets te maken heeft met het werk,met een telefoon bezig zijn lijkt al normaal te worden,bijna alle electronica kan tijdens het rijden bediend worden,in mijn ogen fout,het zou mogelijk moeten zijn dat een mobiele telefoon tijdens het rijden sneller dan stapvoets niet bedient kan worden,mag ik ook schrikken als iemand mij verteld tijdens het rijden veel films te kijken,toen ik op merkte dat zoiets niet normaal is werd gezegd;als je de ondertiteling weg laat is er geen probleem.Niemand kan toch zeggen dat van een rechte weg de berm in rijden of op een rotonde om vallen normaal is.

  Like

 4. Veel van wat er gezegd word is waar ik zit al 35 jaar op de weg heb de a20 nog zien aan leggen als je 30 jaar geleden om een uur of 7 de weg op ging was het minder druk als nu om 5 uur het verkeer is nu zoveel drukker geworden wegen zijn verandert soms denk ik wel eens zal ik er mee stoppen maar ik kan het niet er zit inderdaad diesel in mijn bloed heb het er vaak over vroeger had je alleen een pomp wagentje bij je en dan maar trekken aan die 1 ton zware pallet en het over stapelen op huis palletjes deed je ook zelf de tijden zijn erg veranderd maar ook de mentaliteit onder weg gebruikers als ik dat zo zie wat ze met die busjes uitvreten dan houd je hard vast en dan het haastige gedoe met woon werk verkeer nee laten we de boel inderdaad maar eens stil leggen (niet tegen de goede bazen) maar om te laten zien hoe snel er niets meer te krijgen is in de winkels dan wil ik het volk nog eens horen dat wij aso weggebruikers zijn zonder transsport staat alles stil

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.