‘als de verbinding verbroken wordt’ !!!

Ik ben een vrachtwagenchauffeur, ook ik maak fouten op de weg met invoegen, ik maak het moeilijk met achteruit steken een straatje in, omdat de mensen denken dat ze genoeg ruimte geven, maar in werkelijkheid het inzicht hebben, van iemand die alleen op de wereld is. Ik maak fouten door mensen geen ruimte te geven, ach ik ben een chauffeur die zijn fouten altijd zal toegeven.

Maar tegenwoordig hoef je als vrachtwagenchauffeur je fouten niet meer toe te geven, want het wordt wel gefilmd en op Dumpert geplaatst, waarna de Telegraaf het overneemt en het gevolg is bekend. Maar dat hulpverleners worden gehinderd in de hulpverlening bij een zwaar ongeluk. Dat is toch wel het toppunt.

Wat bezielt mensen nou eigenlijk om andere mensen te filmen, wat bezielt mensen om mensen die vechten voor hun leven te filmen, wat bezielt mensen om een rijbaan te berijden die afgesloten is, wat bezielt mensen om tegen het verkeer in te gaan rijden als spookrijder, het woord haast is bijna te simpel. Vergeten heleboel mensen, dat ze gewoon stom bezig zijn, die mensen die filmen en foto’s maken van ongelukken, daar zeg ik, weten ze wel als ze zelf eens bij ongeluk betrokken zijn, willen ze dan ook een camera of telefoon op zich gericht hebben. De mensen die een rood kruis negeren, daar is geen boete te hoog voor.

Maar de grootste fout is toch wel, dat de telefoon niet meer gebruikt wordt voor waar ie gemaakt is, ja om te bellen. Vroeger had je als vrachtwagenchauffeur geen telefoon, maar een groen nummer, met dat nummer kon je overal in Europa bellen gratis naar de zaak, helemaal goud was dat. Als je al geladen was, dan kon je geen telefoon vinden, lekker hoor op het strand liggen. Maar dat was vroeger, tegenwoordig, zijn we overal traceerbaar, we zijn overal te volgen en als we een fout maken, weet de hele wereld het, lang leven het internet. Degene die dat heeft uitgevonden, is met toch wel een klootzak, zal die wel weten wat ie heeft veroorzaakt.

Maar mensen die geen respect hebben, die hebben wat gemist ooit, de militaire dienst bijvoorbeeld, daar leerde je het woord respect tenminste, daar kwam je als jongen binnen en ging je weg als kerel. Maar dat was vroeger, waar je als vrachtwagenchauffeur nog je eigen problemen moest oplossen, is het nu de fucking telefoon. Niet zomaar een telefoon, nee een kleine laptop een fotocamera erop waar de meeste jaloers op zijn, een filmcamera waar je alles perfect mee vastligt en dit in combinatie met internet. Ja dat is het grootste probleem van deze wereld.

We weten niet meer wat echt is en wat nep is, we belazeren ons zelf elke keer weer, we geloven alles wat onder een filmpje of foto staat, we geloven ons zelf niet meer. Weet wel dat als de stroom uitvalt, als de verbinding verbroken wordt, je er helemaal alleen voorstaat, dan heb je geen steun meer van het je routeplanner, weet je dan de weg nog…

images (4)

Het woord respect voor de medemens hebben is niet besmettelijk maar gewoon nodig, denk eerst eens na, voordat je iets wilt gaan vastliggen, denk eens met respect na, als je weer eens een rijbaan met een rood kruis boven de weg oprijdt, daar zijn ook mensen bezig met hun werk en willen graag thuis komen zonder negatieve verhalen.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.