Dit was een rare week, met vragen.

Wat een week toch weer, met 2 opvallende gebeurtenissen, je kan er omheen draaien, het zijn 2 uitersten, maar de impact is groot.

Dat Peter R de Vries in koelen bloede vermoord wordt in hartje Amsterdam, kan niemand begrijpen maar ook weer wel, hij wist dat het kon gebeuren. Hoe het met hem gaat, wordt angstvallig stilgehouden, begrijpelijk. Hoop echt dat ie terugkomt, maar anderzijds zeg ik, kogels in het hoofd, tja lange weg te gaan.

Dan wat nog eigenlijk al een paar jaar impact maakt, is een collega vrachtwagenchauffeur of eigenlijk gewoon een moordenaar. Reedt ie in 2015 al bij een agent zijn arm eraf, nadat ie van de A15 eraf was gehaald omdat ie te zwaar was, hoe het toen kon weet niemand, maar tijdens het volgen raakte de chauffeur de motoragent, die nu dus een arm mist. Vorig jaar reedt dezelfde chauffeur een 79jarige vrouw dood.

Op 7 juli jongstleden, reedt de chauffeur een motoragent aan, sleepte hem mee onder zijn trailer en stopte om te kijken hoe het met de agent was, reedt weg en ging lossen maar toch keerde om te vluchten.

Nou vraag ik me af, waar zit het verstand van een mens die al eerder veroordeeld is tot een taakstraf 236uur kreeg en voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden en voorwaardelijke rijontzegging van 18maanden. Dat de zaak van de overleden vrouw geseponeerd is, tja beetje vreemd, maar goed. Nu rijdt ie weer een agent aan, hoe in aller naam.

Kon deze chauffeur nog überhaupt wel een vrachtwagen besturen, wat mankeert ie eigenlijk, dat een vrachtwagen een moordwapen is, is niet de insteek van een chauffeur. Dat er een baas is die het vertrouwen in deze man heeft. Dat er een tekort aan chauffeur is, ja dat is zo. Maar deze man had na zijn eerste daad, nooit meer op de weg mogen komen, was het toen niet zomaar een ongeluk dan.

Ik denk aan de agent die overleden is, zou hem bij naam kunnen noemen, maar denk dat ik namens alle vrachtwagenchauffeurs het medeleven kan uitspreken, respect.

Zo zie je maar, hoe 2 dingen in de week impact kunnen hebben, maar vannacht op de A28 reedt een personenwagen achterop een vrachtwagen, tja dan heeft op het nieuws de vrachtwagen het gedaan, het leven gaat door en ik vraag me wat is er daar gebeurd, wat en waarom gebeurt alles, alles heeft een reden, dat weet ik, maar weet graag welke redenen mensen zover brengen.

Dit was niet bepaalt een blog voor het weekend, maar wel iets wat ik kwijt moest.  

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.