Walkman, telefoon,koptelefoon

Vroeger in de jaren 90 kwam er iets moois op de mark. De walkman erg vrouwonvriendelijk in de jaren nu. Lopende man. Waarom geen walkwoman . Maar goed lekker op de fiets in je eigen wereld. Balen als de muziek steeds slomer ging. Ja nieuwe batterijen nodig. Toen kwam er een campagne. Zet de muziek zachter want het levert gehoorbeschadiging op.

Toen kwam de discman weer geen discwoman. Hetzelfde verhaal.

Mp3 speler. Niet te hard zetten.

De mobiele telefoon deed zijn intrede. Je had met de eerste een aanhanger nodig om de batterij mee te nemen. Maar je kon er alleen mee bellen. De mobiele telefoons werden luxer en kleiner. We konden er alleen mee bellen en ook een sms versturen.

Maar toen ging het verkeerd. De smartphones kwamen eraan, een beeldscherm, de sociale media deed zijn intrede , koptelefoon werden oortjes en het volume kon nog steeds hard. Weer kwam er een campagne. Gebruik je telefoon niet achter het stuur. Wat vonden wij het toch betuttelend. De bemoeienis van de overheid met ons leven.

Nu 2019. Het gebruik van de telefoon op de fiets is verboden. Goede zaak. Want jong geleerd is oud gedaan. Want nu op de fiets het gebruik verbieden. Is later achter het stuur gewoon 2 handjes aan het stuur. Maar dat er nu ouders het niet begrijpen. Als hun kind een bekeuring krijgt. Wie betaald het dan. Tja daar hebben we een punt. Wie geeft een jeugdige een telefoon. Maar goed de koptelefoon doet zijn intrede weer.

Het volgende object zal zijn. De wandelaars met een koptelefoon op. Je weet het wel. Hoe vaak steken ze over niet kijkend. Niet opletten en dan erachter komen. Die vrachtwagen is best wel hard.

De overeenkomst. Tussen alle dingen is dat er een gat in zit. Voor jawel een koptelefoon..Waarmee je lekker als wandelaar,fietser en als jawel automobilist lekker in je eigen wereld kan leven. Dus het volgende zal zijn een verbod op de koptelefoon.

Oh ja politie waarom beginnen jullie een te bekeuren aan het begin van de vakantie. Kan beter bij het begin van het nieuwe schooljaar zijn. Dan sla je gelijk de plank raak..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.