Ik ben een chauffeur. Niet alleen dat ooit maakte ik radio . De naam de Schroothoop. Bij vele bekend toen. Nu een aantal jaar later ben ik bekend als alexschrijft een blogger met een eigen mening. Maar er is nog iets.

Koken hou ik van. Omdat men toch moet eten. Vele maaltijden maak ik zelf. Niet standaard maar verzin zelf dingen. Ben gek op gehakt bijvoorbeeld. Daarom begin ik met de gehaktaart.

Heel simpel en het overtreft alle regels van de grijze wollen sokken. De gezondheidsfreaken draaien hun hoofd om.

Men neemt een kilo gehakt. 3 eieren een scheut melk. Gehaktkruiden en daarbij 2 paprika’s . 3 grote rode uien. 1 bak champignons. Pakje bladerdeeg ik neem er 2 . Liefst die krokante.

Warm de oven voor op 180gr

Je begint met alle groenten te snijden in fijne stukjes. Dat is alleen maar makkelijk later. Dan doe een scheut olijfolie in de pan en rul je de groente.

Niet te lang maar gewoon effe goed opwarmen. Dit doe je in een schaal en laat je afkoelen. Kan ook in de koelkast.

Het gehakt dan. Grote kom. Daar sla je 3 eieren in . Scheut melk erbij gehaktkruiden erbij . Het gehakt erbij en kneden maar. Ik gooi zelf ook geraspte kaas erdoor namelijk. Tot je voelt dat je genoeg hebt gekneed. Laat je het effe staan.

Ondertussen vet je een bakvorm in. En zorg je dat het bladerdeeg bewerkbaar is. Je legt alle plakjes uit namelijk. Die plaats in de bakvorm. Gewoon overlappen. Als de bakvorm beplakt is.

Dan zorg je dat de groenten door het gehakt gaat. Tipje laat de groente even uitlekken in een vergiet. Dan meng je de hele bende met elkaar. Dit doe je met een grote lepel net zo makkelijk omdat je dan meer kracht kan zetten. Dan doe je het mengsel in de bakvorm.

Vouw het bladerdeeg lekker naar binnen. Vervolgens 45 min in de oven. Dit is de tijd als je taart een dag van te voren maakt. Als je hem op dag maakt. Dan is 60min genoeg. Als je hem een dag later opwarmt. 180gr en 20min ongeveer.

Dan ziet ie er zo uit

Aansnijden en smullen maar. Het is heel simpel. Maar je het durven te doen.