Vroeger he moeders.

We gaan terug in de tijd. We wonen op een flat 3 hoog en een mooi uitzicht. Het sneeuwt. Het is 1979 de kachel brand.Twee jongens stuiteren , moeders zegt. Goed en dik aankleden. Trainings broek onder de spijkerbroek, handschoenen pet op dikke jas aan en naar buiten.

Sleetje rijden bij het eendjespark. Net of net niet stoppen voor het hek. Ach wie kon ons wat maken, schaatsen op straat. Ja mijn broer ik niet. Ik en schaatsen nee dat is nooit geweest. Mijn moeder tja die dacht toen er het hare van. Wij lagen samen door de gladheid lang uit over straat heen.

Ach ja mijn moeder zit nu in haar rolstoel, kijkend naar buiten en zal niks meer weten van haar jongens hebben uitgehaald. Sneeuwballen bij de buren naar binnen gooien. Deden wij nooit volgens mijn moeder. Sorry ma dat deden wij wel.

Hoe vaak dacht u wel niet. Jongens kom veilig thuis. Belde u vaak op als er weer een vrachtwagen was gekanteld. Als er sneeuw was doe voorzichtig altijd moeders. Tot de dag van vandaag doen wij dat..

Nu zit je daar en wordt je liefdevol verzorgd door mensen die daar werken. Mensen waar wij respect voor hebben. Het is een rare tijd. Rare en zware tijd. Nu ligt er dan ook nog sneeuw och wat zwaar.. Geintje mensen.

Ach we doen het samen. Zoals het hoort. Iedereen weet het verloopt, van iemand met de ziekte van Pick. Slopend dat wel niet weten hoever het is. Mijn moeder veranderd wel net zoals tja iedereen.

Ik denk aan u..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.