De…… tja lastig

Het verhaal van een chauffeur die ooit chauffeur werd. Niet gedwongen maar het zelf wou. Hij koos ervoor op jonge leeftijd het gevaar aan te gaan. Al vroeg was hij besmet met een virus. Waar geen medicijn voor is.

Het virus was het chauffeur zijn. Grote vrachtwagens die langs de school reden. Konden op een vingertje rekenen. Gewoon het gevoel van ja wij zijn collega’s. Dan Komt de dag. Je mag zelf rijden.

Wat een machtig gevoel. Maar je bent jong en je verdiend geld. Guldens nog in die tijd. Je reedt met kaart, stratenboek, internet wat was dat dan. We wisten het toen nog niet. Want nu 30jaar later weet ik het nog steeds niet.

Rijdt ik nog steeds op de vrachtwagen en vindt het nog steeds machtig. Maar begrijp gewoon niet. Dat ik het nog steeds doe. Niet voor het geld hoor. Dat al jaren lang de sleur erin zit. Ik begrijp de werkgevers ook. Maar waarom verdien ik niet zoveel als iemand die 36 uur werkt op een kantoor. Denk daar eens over na.

Dat het nu corona tijd is. Maakt niks uit aan het feit dat vele mensen in het transport ontevreden zijn. We werken en rijden al maanden door. Nooit zullen wij zeggen bekijk het maar. Maar waar is het respect dan. Waar is die nieuwe cao. Oh ja corona.

Kan er veel over schrijven en mijn gedachte verspreiden, maar nu komen er mensen die gaan zeggen. Had je maar een vak moeten leren. Maar dan kan ik zeggen. Wat ik geleeerd zonder in de schoolbanken te hoeven zitten. Is veel meer dan dat u ooit heeft getracht te leren en nu onzin uitkraamt omdat ik een vak moet leren..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.