Het veranderd nooit.

De jaren tellen door, dat weet iedereen. Er komen nieuwe chauffeurs bij. Die niet beter weten, dat een telefoon bij basis behoeft hoort. Ze zijn er mee opgegroeid. Dan heb je nog de middengarde. Die weten nog hoe het was zonder een beeldscherm op je telefoon. Daar kon je alleen mee bellen. Dan is er ook nog de oude garde. Die van het handmatig schakelen. Dubbel clutchen en de mooie tijd langs de weg.

De mooie tijd. Dat je elkaar hielp waar nodig was. Samen uit samen thuis was het motto. De muur tussen West en Oost Duitsland stond nog fier overeind. Transit rijden van A naar B zonder te stoppen. Ja Tir bordje achterop en door. De grens was gewoon nog echte grens. Europa was nog geen eenheid. Het verschil tussen vrachtwagens was groot.

De oude chauffeur zal zeggen. Met 120pk naar Italië, de nieuwe chauffeurs zeggen met 710 pk naar Italië, wat was er mooier, dat was toen en nu. De muur valt om. De oostblokse trucks komen deze kant op. Meestal blauw en flink rokend. De verschillen waren groot. Het wordt 1 Europa. De geld kraan uit Brussel gaat open. De contracten worden afgesloten met truck fabrikanten, de grote bedrijven ruiken hun kans. Want expres of niet. Men kon de wet omzeilen.

Nu jaren later. Is er een nieuwe wet. Die bedrijven weer gaan omzeilen. Zolang ze maar een accommodatie op het terrein hebben. Waar iedereen gezameld kan slapen. Samen koken en samen drinken. Ja wel samen zuipen. Dat wordt een groot feest. Want men kan niet door 1 deur heen dan. Succes ermee.Nog steeds rijd de Nederlandse chauffeur rond. We leven ons eigen leven en kijken toe. We schreeuwen wat en gaan door.

De kamikaze piloten weten we allemaal. De hele wereld heeft haast en wij moeten ons daartussen door begeven. Ja Europa u heeft er een zooitje van gemaakt. Ook ik weet hoe het ooit was. Sorry ik vertrouw u niet. Dat heb ik nooit gedaan..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.