Tja ik zie u wel. Maar u mij ook.

De wielrenner die in deze vakantie vlucht voor zijn thuis stress, rijdt het liefst voor over gebogen hangend over zijn stuur heen. Trappend met die pedalen, helemaal in trance en wat er om hem heen gebeurd. Tja dat is toch niet zijn wereld.

Waar er ooit iemand voor een vrachtwagen stond hevig gebarend dat de vrachtwagenchauffeur zijn wagen op zij moest zetten. Rijden ze tegenwoordig gewoon het liefst midden op de weg. Helemaal als je dan met vrachtwagen rijdt daar waar hun fietsen.

Ik heb alle respect voor de mannen en vrouwen, maar ik zie hun wel. Maar zien jullie mij wel dan. Want dat vraag ik me af. Waarom naast mij blijven hangen. Ooit wel eens van een dooie hoek gehoord. Nee zeker. Als u achter mij blijft rijden. Kan het zijn dat ik moet remmen. Geloof dat u niet weet. Dat uw fiets niet tegen een achterkant van een trailer op kan.

Het maakt mij niet uit. Dat u zo goed bezig bent. Maar weet wel dat u niet alleen op de weg bent. Een fietspad is ook voor u aangelegd, tuurlijk rijdt de hoofdrijbaan beter. Maar ja daar rijden de mensen die niet op een fietspad mogen komen. Als u dan wel op de hoofdbaan rijdt. Hou rechts en niet op het midden van de weg.

U als fervent wielrenner herkent zich niet in dit beeld. Tuurlijk niet u rijdt ook vooruit. Want achteruit fietsen gaat niet …

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.