Lekker dicht op elkaar.

Nee dit gaat een keer niet over 1.5m van elkaar leven. Omdat ik daar gewoon klaar mee ben. Het gaat ook niet over racisme of dat geneuzel.

Het gaat over het verkeer. Sinds een paar maanden moeten we 100km per uur rijden in Nederland, iets met wat beter voor het milieu is. Valt het u ook niet op, dat de laatste weken. Meer ongevallen zijn. Zware ongevallen, met vrachtwagens.

De verschillen zijn in Nederland nu nog kleiner geworden. De mensen rijden streepje 100. In werkelijkheid rijden ze dan 96 ongeveer. De Nederlandse vrachtwagen rijdt maximaal meestal 90km, de oostblokse vrachtwagen rijdt nog harder. Nu weet ik wat u denkt. De vrachtwagen mag toch maar 80 rijden.

Op papier wel in werkelijkheid gebeurd dat niet, menig vrachtwagenchauffeur ziet het elke dag gebeuren. De rij vrachtwagens op de 2e baan is lang. Veel witte kentekens sieren de 2e baan op met hun aanwezigheid. Dan ook nog de langzame automobilist daartussen en whalla.

Whalla uitvoegen of invoegen het is een Russisch roulette, omdat we zo lekker dicht op elkaar rijden is alles of niets. Remmen gaat meestal niet meer, doordat de snelheden zo dicht bij elkaar liggen. Heb je al geen kans meer om te reageren. Het is de laatste tijd niet meer , zit er een auto tussen. Maar waar is de vrachtwagenchauffeur gebleven. Opgevouwen in zijn verfrommelde cabine.

Het gebeurd niet alleen in Nederland maar het gebeurd overal. De vraag die elke chauffeur zich afvraagt. Kom ik straks wel veilig thuis. Meestal is de veroorzaker van een ongeluk dat ook. Dat de regering aan het milieu denkt, maar ondertussen een wild West veroorzaakt op de snelwegen. Dus mensen voordat u een vingertje opsteekt naar de vrachtwagenchauffeur, denk eerst eens hoe het gebeurd is. Oh ja dat er vrachtwagens zijn die harder rijden. Tja dat heeft met verantwoordelijkheid te maken.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.