Mijn vader vriend maatje

Mijn vader.

De man die mij meenam uit het ziekenhuis toen ik net een paar dagen op deze wereld was. In een deken gewikkeld liep hij met mij naar buiten toe. Die man leerde mij met klapband hoe ik mijn fietsband moest plakken.

Die man was en is nog steeds sportief. Ooit was ie scheidsrechter in het mooie handbal spel. Hij floot ooit mij 1 keer. Ja het geintje wat ik uithaalde leerde ik van mijn grote voorbeeld. Ja mijn vader.

Wie bracht mij naar het station toen ik opgeroepen werd voor de diensttijd. Ja hij wou zeker weten dat ik weg was. Of was ie trots. Ik weet ik had de tranen in mijn ogen staan.

Was hij de man die toen scheurend op de fiets aankwam. Toen hij gebeld had. Alex heeft een ongeluk gehad. Ja dat was hij. De hele dag bleef ie bij mij. Die man was een kerel van woorden. Kan er lang over praten. Maar hij was een legende in de bouwwereld. Maar kwam niet aan zijn zonen. Weet zeker dat zijn zonen er zo ook over nadenken. Kom niet aan hem.

De laatste jaren. Een man met een verhaal.De zorg voor zijn vrouw onze moeder. Wij wisten het lang niet, er gebeurde veel. Wij zagen het niet. Tot die ene dag. Mijn vader was moe en zei Alex help mij.

Tot op de dag van vandaag ben ik trots op die man. Mijn vader. Hoe ie het doet. Wat ie doet. Altijd bezig zijn maar ook zijn rust nemen. Die man is mijn vader. Mijn vader die net zoals mij gerust erin is. Dat mijn moeder ziek is , dat zij ooit ergens lopend naar binnen ging. Hoe ze naar buiten komt ooit. Dat weten wij ook.

Maar mijn vader en ik praten en praten veel. Bellen en lol en serieus aan de phone. Het kan gewoon. Want hij is mijn vriend maatje en bovenal mijn vader. Hou van jou pa en ik lijk steeds minder op jou. Of juist wel. Lekker belangrijk. Ja toch..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.