Er komt een dag dat.

Vraag je aan je kinderen. Die nog geen lang geen 18 of 21 zijn zelfs. Thee of iets sterkers. Tja doe maar thee.

Er komt een dag dat. Ze thuis komen met een vriendje of vriendinnetje of maakt uit welke combinatie ook. Er komt dag dat ze zeggen thee nee koffie. Er komt een dag dat ze zeggen. Ga maar slapen ouwe. Spreek je morgen wel weer. Er komt een dag dat ze vragen koffie ouwe..

Ach ja ze worden groter, kan wel zijn. Maar ja moeten ze wel wat voor doen. Willen ze de oude man verslaan. Bekend verhaal zeker. Ach er komt een dag dat ze denken. Die ouwe had wel gelijk met zijn eeuwige verhalen over respect. Het stond zelfs bij opa op zijn arm. Zij zullen dat doorgeven.

Daar is waar het fout gaat in deze maatschappij, mijn kinderen hun ouwe man heeft nog in militaire dienst gezeten. Mooie tijd om te leren wat respect is. De tijd die ik nooit wou missen. Daar zouden in hedendaagse nog heel wat jongeren hun te grote bek kunnen gaan verliezen.

Maar ja mijn kinderen hun ouwe. Die leeft in de nacht en slaapt overdag, hoe houdt hij dat vol. Tja dat is mijn werk. Als ik vraag wat willen jullie later worden. Nou dan schrik ik. Van alles nog wat. Toen ik net zo oud als hun was. Wist ik het al.

Er komt een dag, dat ze het weten. Er komt een dag dat ze hun vleugels gaan uitslaan. Eerlijk gezegd. Er komt een dag dat ik dan de vlag uithang.. Mag hopen dat die dag voorlopig nog niet aan de orde is..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.