Ik houd uit respect 2 min stilte.

Maandag 4 mei,

Als je een verleden hebt en die kan na vertellen, dan heb je de vrijheid om dat te doen. Als je vanavond 2 min stilte in acht neemt, dan doe je dat ergens voor.

Voor de mannen en vrouwen die in oorlogen gesneuveld zijn, de oorlog 40-45 is de bekende oorlog. Mensen van vele leeftijden , vragen ze zich af, wie was mijn opa. Maar dat doe ik al jaren. Toen ik dienst ging, kwam ik in Duitsland terecht bij 3GGW in Blomberg , de mensen daar kwamen net terug uit Turkije, de verhalen grepen mij aan. Heb ook mannen gezien die geen uitweg meer zagen, uitlaat gas via een slang in een VW bus en klaar. <

Aan het einde van mijn diensttijd vertrokken ze weer naar Joegoslavië, om daar afweergeschut te plaatsen, ik viel er tussen in, maar als ik had gemoeten dan had ik het gedaan, de vakantie van dat jaar werd gecanceld en wij gingen naar Texel. Ik schrijf het jaar 1992.

In de jaren daarna was er oorlog daar, zinloos om daar militair te zijn, omdat er totaal geen draagvlak was en op steun hoefden de mannen en vrouwen niet te rekenen. Op een avond kwam mijn broer aanrijden, hij stapte uit.Ik wist het, kon niets anders zeggen gecondoleerd.Lang verhaal kort te houden. De belofte die hij deed aan de omgekomen militair, is ie tot de dag vandaag nog steeds nagekomen. Respect.

Zijn oorlogen zinloos, het is een moeilijk verhaal, elke dag is een strijd. Tegen van alles en nog wat, vele mannen en vrouwen zijn omgekomen. Ik vind elke oorlogsdode 1 teveel, maar als ex militair begrijp ik ze wel dat het land dienden.

Uit respect voor allemaal. Die ons hebben verlaten op vele gebieden, niet alleen oorlogen , maar denk eens na vanavond om 20.00 aan mensen die gegaan zijn, 2 min maar. Wat zijn 2 min in een jaar op een mensenleven. Degene die geen RESPECT in hun donder hebben, zullen me uitlachen. Maar ik houd me mond dicht ..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.