Het zijn de kleine dingen die het hem doen.

Kijk eens naar buiten, de blauwe lucht zonder de strepen die de vliegtuigen anders achter zouden laten, daar word je toch gewoon blij van. Niet alles is negatief in dit leven op dit moment, het zijn de kleine dingen die het hem doen.

Tuurlijk denk ik wel eens terug aan de tijd voor het corona virus gedoe, daar liepen we elkaar ook al voorbij, praten we toen ook al niet met elkaar, hielpen wij elkaar toen gewoon. Haalden wij boodschappen voor ouderen. Was er toen ook brood aan het einde van de dag voorradig in de supermarkt. Was toen alles beter dan nu, stonden we nog vrolijk elke dag in de file, reden we nog 130 op de snelweg, zaten de mensen op kantoren nog gezellig de bij elkaar en zorgden dat airco zijn werk deed, de man of vrouw op de eerste verdieping zorgde dat de man of vrouw op de zesde verdieping ook zijn bacillen kreeg. Nu zijn de kantoren leeg en werken mensen thuis.

Mis ik de tijd voor de corona crises ja natuurlijk, we konden doen wat we wouden, overal gezellig met elkaar koffiedrinken en als je drie keer moest niezen, was er altijd wel een bijdehand die dan zei, drie keer niezen, morgen mooi weer, nu als je 1x niest lopen de mensen van je weg. We zijn bang voor elkaar. Blijf anderhalve meter van elkaar weg, was je handen en doe gewoon wat de geleerden ons opdragen, luisterden wij ook al voor de corona crisis naar de regering, nee toch. Bedoel maar.

Tuurlijk luister ik naar de vele verhalen en lees heel veel, valt me op dat er niks nieuws wordt gezegd of geschreven, de onduidelijkheid is groot. Tuurlijk zal een baas zijn goede wil laten zien, tuurlijk zal een baas de corona aanpakken om te iets door te voeren, om het personeel te pakken, kunnen wij er met zijn allen wat aan doen, dat het corona virus in ons landje is.

We zijn met zijn gewoon eigenwijs, we zijn te trots, we hamsteren de winkels leeg en gaan er van uit, dat de winkels weer vol liggen de volgende dag, het is zo normaal he, normaal dat alles zo normaal is. Deze crisis is ook ergens goed voor, het is duidelijk we kunnen niet zonder internet, daar baal ik van want degene die internet had uitgevonden toen er geen corona virus, die man vervloekte ik gewoon. Ik werd gek van de schermpjes voor mijn neus en om mij heen, maar nu kunnen we niet zonder het is onze verbinding.

Mensen leef je leven en uiteindelijk komt het goed, wanneer weet ik niet, dat weet niemand.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.