CAO is nog ver weg in het transport.

De cao-onderhandelingen zijn beland in ronde 3 alweer, wat is er bereikt. Nou eh dat dus niks nog. Elkaar een beetje aankijken en geen respect voor elkaar hebben. Terwijl er waardering en respect gevraagd wordt door de bonden voor ons chauffeurs door de werkgevers tja snapt u het nog.

Dat de transportmarkt gewoon naar de klote geholpen is door transportbedrijven die ja knikkend voor de lage prijzen zijn gaan rijden, zoals voor de hele sector van alles wat met het leven te maken heeft. Begrijp ik wel. Het is cirkel waar wij in leven tegenwoordig. Alleen de verbindende factor die ertussen zit, zijn wij chauffeurs, de opgeleide chauffeurs. Die schijnbaar nog goedkoper moet gaan werken. Ook wij hebben een leven.

Tuurlijk begrijpen wij of ik als beroepschauffeur wel de baas, want die staan ook met hun rug tegen de muur, maar wie worden er afgeblaft bij de klant, wie staan er in zweterige hokken te wachten tot ze een keer aan de beurt zijn, dan vervolgens weer weg gestuurd worden omdat er geen los nummer op de papieren staan, dagelijks met verkeer agressie te maken hebbe, maar wel ervoor zorgen dat de lading veilig en heel van a naar b komt. Dan ook het liefst in de nacht. Beetje waardering en respect mag wel.

Tuurlijk schop ik nu tegen benen aan, maar dit geld voor iedereen die in het transport werkzaam is, de werknemers en werkgevers, jarenlang staan we tegen over elkaar, kunnen we wel door 1 deur heen, het moet echt van beide kanten komen, maar tegenwoordig schijnt dat moeilijk te zijn. Wanneer wordt het bedrijfsleven aangepakt dan, die achterlijke lage prijzen vragen voor het transport van a NAAR b. Dan zal het nooit goed komen tussen werkgever en werknemer. Dus we kunnen blijven schreeuwen, maar eerst moet er andere dingen opgelost worden. De voorstellen heeft iedereen wel gelezen, maar uiteindelijk is heel simpel, lees goed en zie dat het heel simpel is. Zoals ik al beschreef. Het moet van vele kanten komen, komt dat niet, dan is het onoplosbaar dat weet ik, zal er nooit waardering komen in vorm van salarisverhoging en zullen de Nederlandse nooit het respect krijgen die ze verdienen.

Want wat de laatste 10 jaar voor waardering is geweest in vorm van salarisverhoging nou mijn jaarlijkse lasten stegen nog harder namelijk.

Tja dit zegt genoeg, wanneer worden we met zijn allen wakker. Nooit denk ik. U wel.Zolang de maatschappij voor een habbekrats iets gedaan wilt zien. Zal alles zo goedkoop moeten en nieuwe chauffeurs 2x nadenken of ze wel voor een fooi willen rijden.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.