Het is maar een idee..

Gisteren plaatste ik deze foto op Twitter.

Vroeg me af. Of mensen de rechterrijstrook niet interessant vonden of vinden. Want stel je eens voor. Als je 90 rijd op de 3e rijbaan. Kan dat ook op de 1e. Scheelt ook weer brandstof. Want tussen de grote vrachtwagens in rijden is echt een besparing.

Maar nee hoor. Bij 2 rijbanen rijden we heerlijk dicht op elkaar. Zowel op de 1e als op de 2e. Bij rijbanen waar 100 km de snelheid is geld een inhaalverbod voor vrachtwagens meestal. Waarom rijden we dan zo dicht op elkaar. Oh ja we houden zoveel van elkaar. Maar dit ging over 2 rijbanen. Oh ja bij 130km wegen mogen vrachtwagens inhalen eh. Dat dus.

Bij meerdere rijbanen is het nog leuker. We rijden heerlijk verspreid over alle rijbanen. Ik betaal er toch voor. Ja ik ook. Maar waarom rijd ik 100km per uur op de 4e rijbaan waar ik 130km zou mogen. Waarom moet ik steeds weer afremmen als ik op baan 2 rijdt en de langzame auto op baan 3 in wil halen. Als ik dan de wagen op baan 3 inhaal. Zie ik de bestuurder hevig gebarend achter het stuur zitten. Niet naar mij. Maar met zijn telefoon aan het oor.

Waarom is er nooit bedacht. 4 rijbanen of 3 rijbanen. Geen spitsstrook. Maar gewoon de buitenste baan. De meest linkse baan of 2 banen een snelbaan. Als je weet dat je er niet af hoeft en weet dat je door moet. Dan lekker op baan 3 en 4 gas houden. Nu zullen mensen hun haren rechtop gaan staan. Maar het is wel bewezen dat het werkt.

Bij Rotterdam speciale rijbaan voor vrachtwagens. Geen personenwagens, busjes erop. Alleen vrachtwagens. Hoe vaak rijden die door langs de file op de A16. Juist dat dus. Vele ideeën kunnen worden geopperd. Maar alles begint echt bij jezelf.

Wees eens bezig met autorijden. Die telefoon is niet belangrijk. Hou je eens bezig met je auto. Die hendel aan de linkerkant he. Daar staan pijltjes op. Richtingaanwijzer gebruik ze eens. Dat pedaal om te remmen. Tja uitrollen is ook een optie. Op de meeste wagens zit een automatische afstandhouder. Niet uitzetten maar gebruiken. Weet iemand nog wat de afstand is tussen 2 voertuigen. Heel simpel. Hectormeterpaaltjes of de strepen op de weg.

Maar nee hoor. We hebben korte lontjes in het verkeer. De grootste verkeershufters zíjn de winnaars. Want agenten zie je haast niet meer op de weg. We doen maar wat op de weg. Zelf oplossen is een optie. Waarom doen we het niet samen. Waarom is een verkeersregelaar altijd de pispaal. Iedereen heeft wel het filmpje gezien. Dat persoon wat spuugde, zal als ie groot is met een auto gaan rijden. Als ie nu al geen respect heeft. Zal ie later het ook niet hebben. Dan zal ie als een achterlijke over de snelweg gaan.

Respect voor elkaar hebben is geen optie maar gewoon wat er moet zijn. Maar respecteer ook de rechterrijstrook..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.