Rem jij dan geef ik gas..

Je ziet het gewoon gebeuren.

Dat mensen haast hebben in het verkeer is bekend. Dat chauffeurs haast hebben is helemaal wat. Elke dag zien we de berichten.

Lekker dicht op elkaar rijden. Remmen tja het moet ook wel eens. Hoe snel wordt de afstand dan kleiner. Helemaal als je dan ook nog op een beeldscherm zit te kijken of nog erger dat ding aan je oor. De klap die onstaat bij een botsing is hard.

Waarom vraag ik me af. Waarom rijdt een vrachtwagen tegenwoordig harder dan 90km , wil geen oostblokkers in hoekje zetten hoor. Maar heb het gevoel dat ze flink harder rijden dan de toegestane snelheid. Hierdoor wordt de afstand kleiner, want een vrachtwagen is toch meestal begrensd toch.

Maar onderschat het inzicht van de meeste automobilisten ook niet. Nog effe voor die vrachtwagen invoegen. Als men dat doet. Voor twee vrachtwagens die al dicht op elkaar rijden. Dan kan iedereen het wel verzinnen. Waarom vraag ik me elke keer weer af. Ben ik zelf heilig dan nee zeker niet. Bent u zelf heilig nee zeker niet. Wat kunnen er met zijn allen aan doen. Helemaal niks, er kunnen campagnes komen die duizenden euro’s kosten. Maar de verschillen zijn te groot in Europa.

De ene truck rijdt harder dan de ander. De ene automobilist rijdt alleen puur links om dan op het laatst naar rechts te gaan. De zakenman is druk bezig met zaken doen. Daarom vergeet is gas te geven. Kan wel effe doorgaan.

Mensen hou ruimte en de snelheid in de gaten want het is tegenwoordig zo. Rem jij dan geef ik gas. Niet anders om.. Dat is jammer..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.