Die Anton, 4 ventilatoren in de cabine..

Het moest niet gekker worden, wederom vannacht lichte mijn telefoon op, het was weer die oude Anton, de zwoeger. Hoi Alex ben je daar.

Jazeker vriend, waar ben jij dan, ergens bij Kesteren langs de A15, mag morgen laden hier in de buurt. Afdeling mooi werk dus, maar moet je niet slapen, nee zet hem net stil, zit met mijn kleinzoon nog wat te drinken, tja die kleine wordt groot en wou met opa mee, nou dat zal ie weten ook. Maar daarvoor bel ik je niet.

Wat is dat toch in Nederland Alex, protocol land, zeur land, code land. Ik hoor niks anders in het buitenland dan die over die Hollanders met hun bange gedachten. Denk je nou echt, dat ze in Duitsland een code oranje gaan uitschrijven, omdat het warm is. Denk je nou echt dat ze in Spanje en Frankrijk de treinrails gaan nathouden, dan hebben ze het ook nog over de protocollen die elke keer vernieuwend zijn, voor iedereen gelden, overal zijn regels gemaakt, voor bijna elke beroepsgroep is er wel een regeling, dat mijn kleinzoon gisterenavond, iets van jou voor las vond ik een goede zet. Heb geluisterd en gelachen, maar geloof dat er heren zijn op een Facebookpagina, die het maar gezeur vinden en dat men gewoon niet moeten lopen zeiken, dat is toch ook wat jij bedoeld.

Tja Anton, het is de wereld die leeft in Nederland, daar waar een rapper mag rappen over joden en verkrachten, maar valt over een bord ergens op een festival, daar waar volgens hem een tekst opstond, die hem kwetst, niet hem maar zijn vrienden, dat ik altijd in een hoekje wordt geduwd door bepaalde personen, daar hebben jij en ik een mooie spreuk voor he, hij bulderde door de telefoon heen, jazeker voor alle chauffeurs die niet verder komen, maar van zich af blijven blaffen doormiddel van stoere praat, ze kunnen me zak opblazen het pijpje hangt er bij.

Ach Alex, het is warm, maar niet in mijn cabine. Vier ventilatoren erin, je weet van die kleine, op een kleine accu, die ik overdag weer oplaad. Niks airco of stand geval op mijn dak, dat is alleen voor de verwende heren chauffeurs, vroeger hadden we het niet, handdoek op de stoel, raam open en doek om mijn kop heen, tegen het stof van midden oosten, een petje tegen de laag vliegende vliegen en zon. Ach voor alles is een oplossing, maar tot slot vriend, zag een Truck rijden zonder spiegels, klopt dat wel. Op de achtergrond hoor ik zijn kleinzoon, kijk opa dat is ster in de gril truck, oeps zegt Anton, jij rijdt met een Daf, maar gelijk erna, opa ons festival gaat niet door, u weet met vuurwerk op het strand, Anton werd stil, tja Anton zeg ik, het is doorgeslagen in Nederland, keihard doorgeslagen, mensen weten niet wat juist is. Mensen weten niet meer. Anton vulde mij aan, Mensen weten niks meer alles wordt voorgekauwd en mensen geloven alles.

Jochie tot snel weer, ik ben een beetje afgekoeld en mijn bier is op, ik gaat die kleine bovenin schoppen en kruip er zelf ook in, rij voorzichtig vriend.

-Wordt vervolgd-

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.