Het was hem echt die Anton toch..

Daar reed ik diep in de nacht een industrieterrein op, precies op de bloktijd van 04.00 uur meld ik me aan, toen ik mijn vrachtwagen voor de los deur wou zetten, moest ik effe in mijn ogen wrijven, zie ik het goed, nee dat kan niet, het was de vrachtwagen van Anton de oude chauffeur, ik herkende hem aan de lampen voorop en aan de zijkant, tja een rijdende kerstboom eigenlijk, de pijpen glommen mooi aan de achterkant van zijn cabine, maar de vraag die bij mij rees was hij het echt.

Muts op want ik met haarnetje, tja als je geen haar, loop ik de dubbele deur, de koelhal in, kijk een paar deuren verderop, zie ik een man met een baseballpet op, ik roep door de hal heen, hee Anton, hij kijkt op en zegt krijg nou wat. Ik liep op hem af, mogguhh Anton, man dit is geen goedemorgen, dit is midden in de nacht, koffie zo hoor zegt ie, maar ik moet nog lossen zeg ik hem, jij bent bijna leeg. Ik kom je helpen vriend, dat doen collega’s van de weg tenminste, elkaar helpen, dat zou jij toch ook doen. Zo gebeurde het ook, gezamenlijk liepen wij de pallets uit de trailer.

Bij de koffieautomaat, keek ik hem aan, vertel eens hoezo jij met een koeler achter en dan ook nog bij een bedrijf waar ik jou niet verwacht. Alex zegt Anton, hij duwt zijn pet iets omhoog, mijn baas heeft meerdere losse trekkers, ik en maat, zijn oudsten, de rest is nog nat van het vruchtwater achter hun oren, hebben van alles gedaan, maar werken en uren maken, nee dat willen ze niet. Mijn baas had dus 1 trekker bij dit bedrijf rondrijden, gisterenavond stond de trekker nog wel op het terrein, maar de chauffeur was gek naar huis gegaan, hij trok het niet meer. Dus baasje belde mij op wil je gaan koppelen daar en effe een nachtje en half dagje rijden voor dat bedrijf.

Dus ik ben gisteren daarnaartoe gegaan, Alex ik snap je helemaal, groot bedrijf, vele schakels en niemand weet wat, veel computers veel bureaus, de koffie was niet te zuipen in de kantine. Kwam ik de planning opgelopen, moet de trailer hebben van de chauffeur die gek naar huis is gegaan, een paar hoofden kwamen boven het beeldscherm uit, wie bent u dan, nou wie ben jij dan zei ik er gelijk overheen, man wat een jochies, die moeten zoveel chauffeurs aansturen. Hoor ik ineens he opa ben jij van die kerstboom buiten, je staat knap in de weg. Je komt er om te werken, maar je mag niet eens werken, ik snapte mijn collega echt, dat ie de brui eraan gaf.

Uiteindelijk is het toch gelukt, een helder licht stond op, dit nummer moet je hebben, oh he he maar weet je helder licht, ook toevallig waar de trailer staat, hij keek me aan, over zijn brilletje heen, laat maar zitten, ik zoek buiten wel, wat een onpersoonlijke teringzooi zeg. Je bent een nummer.

Alex ik heb de baas gebeld 1 ritje en dan basta, zo ben ik nu hier samen met jou, hoe is het verders met jou, ik zeg goed, nergens is het grasgroener dus. Echt zei Anton, ik heb 1 jongen meegemaakt in het verleden, die was een stageloper, ik daagde hem uit, ik kan beter rijden dan jou, de stageloper antwoorde mij toen, als ik net zo oud als jou ben, ben ik net zo goed. Jij doet me veel denken aan die jongeman toen. Alex je papieren zijn klaar, zei de controleur, ik vraag gelijk en zijn papieren, een probleem, het waren niet de juiste papieren, wel de juiste vracht, tja daar moet je een helder licht voor zijn om dat voor elkaar te krijgen. Jochie gaat verder met je rit zei Anton, ik breng dat herrie ding weg zo, koppel mijn eigen trailer weer aan en waar mijn weg gaat is ook waar mijn truck gaat.

-wordt zeker vervolgd-

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.