Had ik figuurlijk maar een mes….

Het mes.

Een mes is voor vele doeleinden geschikt. Het snijden van een overheerlijke taart in punten, voor het snijden van je stuk vlees wat je met liefde bereid hebt, je brood smeren doe je ook met een mes.

Maar je hebt vele soorten messen, ook in het leven heb je wel eens een mes nodig, de hele wereld staat gespannen, door oorlogen, klimaat ellende, rassenhaat, weet ik veel wat nog meer. De sfeer is met recht om te snijden, is daar een mes voor om de sfeer door te snijden. Letterlijk niet, maar figuurlijk zeker wel.

Figuurlijk een mes heffen om de sfeer door te snijden het zou zo mooi zijn, maar helaas licht het altijd weer ergens aan, want de sfeer in de gevangenis is schijnbaar door het slechte eten, niet te harden, gevangen willen beter eten en mogen hun eigen eten gaan maken, dit zou de terug keer in de maatschappij bevorderen, ben ik mee eens, want goed eten is goed voor je, maar waarom krijgen ze dan slecht eten uit de gaarkeuken voor geschoteld, of denk dan verkeerd.

Gisteren in Hoofddorp een steekpartij, ja met echte messen, toevallig gelijktijdig een bericht dat ouders van jongeren hun kinderen terug willen halen uit Iss -gebieden, tja de link is snel gelegd, kan de gedachte niet door snijden. Maar zijn de allemaal hetzelfde nee is het duidelijke antwoord, Maar de oplossing is echt andersom,

In het leven zelf zijn er ook altijd gespannen situaties te zien en te merken, een relatie kan om te snijden zijn, de sfeer kan om te snijden zijn. Op je werk kan de sfeer zo zijn , dat je hem wel door kan snijden, maar dat gaat nooit, want je hebt met gevoel te maken, gevoel van liefde en op je werk van gelijkheid, maar ook zeker van elkaar in waarde laten.

Eigenlijk draait daar alles om, je hebt geen figuurlijke messen nodig, wat je nodig hebt is gezond verstand, knokken doe je met handen, je gewoon op het rechte pad houden, hoef je ook niet uit de gaarkeuken te eten, respect voor elkaar hebben is respect geven, makkelijk gezegd door mij, iemand die voor je geld of een schop voor je kop, verdiend van mij geen respect, maar een schop onder zij hol, liefde toon je gewoon, collegialiteit toon je ook gewoon, samen door een deur lopen moet altijd kunnen, de deur open houden is heel gewoon. Elkaar de ruimte geven om te ademen ook, waarom zijn we zo benauwd bezig hedendaags, we moeten oppassen wat we zeggen, mensen hebben een kort lontje.

Ja had ik maar een mes om de sfeer doormidden te kunnen snijden om de sfeer dan beter te maken..  

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.