Europa wenst dat chauffeurs weer door …

Collega’s moeten weer collega’s worden is de stille hoop van het Europees parlement, als dat toch eens waar was zeg, ligt overigens aan je eigen instelling. Dat er steeds meer bedrijven mooie luxe busjes aanschaffen met airco, internet en tv en slaapgelegenheid, dat gebeurt al jaren, want de verse chauffeurs die staan te popelen in land van herkomst, in volksmond met een gekocht rijbewijs op zak, komen ze hier in Nederland aan. Daar staat dan weer een groep collega’s te wachten die graag naar huis willen nadat ze weken geleefd te hebben in de cabine, die zo weinig mogelijk geld hebben besteed aan betaalde parkeerplaatsen.

Nee daar besteden ze geen geld aan, het liefst parkeren ze gewoon op de vluchtstrook of nog gekker op een uitvoegstrook bij het einde op het verdrijfvlak, ja mensen dat wordt toch niet aangeleerd oh nee ze kopen volgens de volksmond hun rijbewijs toch. Dan wil het Europese parlement de wetten nog verder gaan aansterken om dit soort situaties tegen te gaan en voorkomen worden. De salarissen moeten gelijk worden en ons werk als chauffeur moet menselijker worden.

Wel een beetje laat he Europa, jullie hebben zelf de wetten zo gemaakt, dat bedrijven deze konden omzeilen, de zogenoemde mazen in de wet, jullie hadden de kloten niet om deze mazen te dichten, want het ging om geld heel veel geld, hoeveel subsidie is er wel niet gegaan naar vrachtwagenfabrikanten om nieuwe vrachtwagens te leveren ooit naar het Oostblok. Nu zullen mensen denken loop niet te lullen, maar het is gewoon zo. Bedrijven maken gretig gebruik van de mazen in de wet en toen eenmaal het zonnetje hier in Nederland een brievenbusfirma opzetten in Oosterhout, was het internet niet te klein, het was een schande volgens vele, tja het kon toch, we weten allemaal hoe het nu is, nu wil Europa er wat aan gaan doen, knap te laat, weten we allemaal.

Als de nieuwe wet is aangenomen, hopen ze dat chauffeurs weer vrienden met elkaar worden, dat we gaan stoppen onderweg als iemand met pech staat, helpen met lossen en achteruitrijden, tja in de meeste gevallen, moeten de binnenland chauffeurs de vrachtwagens al gaan lossen omdat bedrijven geen gele hesjes op slippers binnen de hekken wil hebben. De stille hoop zal snel wegwaaien want het is al geen 1 Europa, laat staan dat wij als Nederlandse chauffeurs die worden uitgeknepen door de belasting, want we verdienen op papier genoeg, maar krijgen weinig, dat wij ons werk weer terugkrijgen in Europa, nooit zal dit niet meer gaan gebeuren.

Dat bedrijven zich failliet laten verklaren, behalve de Oostblok afdeling, een normaal mens weet wat er dan gebeurt, nee Europa, jullie kunnen wel willen dat chauffeurs in Europa gelijk behandeld gaan worden, maar wat doen ze aan de bedrijven dan. Helemaal niks dus. Het is wel zo niet alle Oostblok chauffeurs zijn stinkers en klootzakken die overal parkeren waar het niet mag, nee zet tien Nederlanders, Duitsers, Fransen, Belgen of wie dan ook naast elkaar, dan zijn niet alle tien fout, nee zeker niet.

Alles begint bij je zelf, je eigen instelling, maar zo onderhand de chauffeur positief krijgen en alle koppen dezelfde kant op krijgen, daar is meer voor nodig dan een extra wet, dat kan u toch wel met mij eens zijn toch.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.