Het zal wel

Ik las vanmorgen een bericht op de site van de NOS. Kwam via een tweet. De meeste Nederlanders zijn er in 10 jaar 1000 euro op vooruit gegaan. Of zoiets in die richting.

1000 euro voor elke Nederlander ,werd er ooit beloofd door iemand.Maar dat bonnetje is ie vergeten in te dienen of kwijt geraakt zijn door de puinhoop bij de belastingdienst.

In tien jaar is mijn salaris als chauffeur twee keer licht omhoog gegaan. Kan ik ervan leven ja hoor zeker wel. Maar men vergeet in dat bericht iets bij te vermelden. Dat de kosten voor brandstof,belasting,levensonderhoud, stroom, water, gas en de rest. Nee dat is alleen maar duurder geworden sinds de invoering van de euro.

Maar ook na de invoering bleven de prijzen stijgen tot de dag van vandaag. Daarbij mijn salaris is echt niet met 100% omhoog gegaan. Nee 0,5 tot 2% echt een vetpot. Dat krijg je in het transport waar veel concurrentie is gecreëerd in het beginsel door Nederlandse transportondernemers. Lekker goedkoop rijden met chauffeurs die minder kosten dan de dure Hollanders. Ach kwaliteit telt al jaren niet meer mee.

Het zal wel zo moeten zijn. De berichten over dat de meeste hardwerkende Nederlander meer is gaan verdienen maar ook is meer gaan betalen dat wordt niet gemeld. De grote zakkenvullers tja die betalen al zo min mogelijk belasting. Krijgen weer een vette bonus wat bijna meer dan eh jaarsalarissen voor mij zouden kunnen zijn.

Omdat het weer goed gaat met de economie en bovendien komen de CAO onderhandelingen er weer aan voor vele beroepsgroepen. Dan is nieuws heel belangrijk om de mensen stil te houden. Maar ik kan meedelen, we blijven meer betalen maar we gaan toch echt minder overhouden. Dankzij ja die dus.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.