Achteraan sluiten is ook een optie

Wat is dat toch. Vanmorgen een kleine wereld. Het was mistig. Dan zie je het al gebeuren. Mensen rijden rond met hun verlichting op automatisch, de wagen is nog niet zo slim om dan ook de achterverlichting te ontsteken. Of die mensen met de goede bedoeling het mistachterlicht ontsteken. Tja aan de hand van de hectormeterpaaltjes kan u zien of het zicht minder dan 50 meter is.

Maar dan het gedrag op de weg. Het is al mistig. Mensen zijn dan al gehaast oh ja als de zon schijnt trouwens ook. Wat is dan het nut om op het laatste moment in te voegen. Wat is de meerwaarde om voor een vrachtwagen zonder richting aan te geven. Van een 2 baans weg A15 de invoegstrook te negeren en door te rijden tot het einde. Dit noem ik filekwekers. Rond uit asociaal gewoon.

Waarom rijden mensen harder dan ze mogen. Als de snelheid boven de weg 50 of 70 aangeeft rij het dan ook. Als iedereen dat zal doen. Dan komt er ook ruimte. Oh ja ruimte geven is wat anders dan de ruimte nemen die er niet is. Het is een bekend verhaal. Maar helemaal met de mist van vanmorgen. Vroeg ik het me af.

Of achteraan sluiten ook een optie is. Dat iemand 80 km per uur rijd met de vrachtwagen wat de officiële snelheid is ook de snelweg. Waarom gaan collega’s dan inhalen. Waarom omdat ze haast hebben. Ja ik rijd niet harder dan 85 omdat ie niet harder gaat. Dus afstand houden doe ik zo wie zo al. Als er dan een vrachtwagen voor me rijd en zijn collega achter mij rijdt. Wat is dan het nut om bij een inhaalverbod mij in te halen en ook zijn eigen collega.

Zo kan ik wel doorgaan ruimte houden, je aan de snelheid houden en borden lezen. Tja voor nog een soort vrachtwagen chauffeurs is dat een probleem. Maar die hebben hun rijbewijs gehaald met paard en wagen of bij een pakkie boter..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

3 gedachten over “Achteraan sluiten is ook een optie”

  1. u schrijft over de invoeg strook, maar bij vele staat een bord de gehele invoegstrook gebruiken.dus uw logica van file kwekers klopt niet.

    Like

    1. Overtreders die de gehele file voorbij rijden en dan vervolgens op het laatst willen invoegen om vervolgens het verkeer wat achter hun rijdt. Hard laten remmen omdat mensen geen richting aangeven om er tussen te dringen. Mij dwingen om met vrachtwagen stil te gaan staan door te dreigen. Dat noem ik asociaal.

      Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.