Elke dag weer..

Elke morgen gaat die wekker. Elke dag druk ik op het knopje van de koffieautomaat. Dat doe ik thuis en onderweg. Elke dag draai ik de sleutel om van de vrachtwagen.

Elke nacht trap ik de kilometers weg. Nooit is de weg hetzelfde. Tuurlijk kom ik regelmatig dezelfde nachtrijder tegen. Die waarschijnlijk hetzelfde als mij denk. Kom ik straks thuis. Kom ik heel thuis. Dat is de angst die wij hebben. Want het hoeft niet altijd door jezelf te komen.

Want je rijdt de nacht uit de mooie morgen in. De zon komt op. De mensheid ontwaakt. De mensheid ontwaakt te laat. Haast is het woord. Slecht woord overigens. Als je nummer is gekomen dan is de tijd daar. Maar ik ga er niet van uit. Voorlopig ga ik nog steeds elke nacht de baan op. Om elke keer weer veilig thuis te komen. Dat is mijn doel tegenwoordig. Mag hopen dat meer mensen zo erover nadenken.

Soms denk ik wel eens, de snelweg is een loterij, alleen de niet gokkers zullen veilig thuis komen. De mensen die gokken dat ze veilig rijden. U tijd komt vanzelf..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.