Achter de deuren gebeurd ….

Mooie zonnige zondag vandaag de 24ste februari. Dat neemt niemand ons af. De mensen achter de deuren. Tja ze zien het wel. Dat de zon schijnt maar niet voor iedereen schijnt de zon mooi.

Ik liep door de gang heen en dacht neem gelijk de rolstoel voor mijn moeder mee. Maar tot mijn grote verbazing. Lag zij op bed. Was ik te laat nee dat viel wel mee. Ze zag mij en zei gelijk ga met jou mee. Officieel zou er dan een alarm af moeten gaan bij de verzorgende medewerkers want er is een bewegingsmelder. Dat is voor als mijn moeder uit bed zou gaan. Nou dat ging ze ook. Met hulp van mij.

Lekker even wat drinken. Ik zei tegen haar de zon schijnt lekker. Maar ze wou niet mee naar buiten. Een nieuwe vrouw. Die er pas zit daar. Daar schrok ik niet van. Maar die vrouw wou de deuren door. Dat gaat niet. Zielig nee dat is het leven achter de deuren. Maar mijn moeder was me zat. Ze wou slapen. Dan rij ik haar terug naar haar kamer.

Ik help haar uit haar rolstoel. En daar ging de deur open. Eh goedemiddag. De dame had alarm gehad. Oh spannend verhaal lekker kort. Ik gaat rustig verder met mijn moeder in bed leggen. Ja buiten dat ik chauffeur/blogger dan ben ik nu ook nog een verzorgende. Met liefde dat wel.

Ben nog samen met die dame (jannet) opzoek gegaan naar de vrouw die overstuur was. Het is vreemd. Mijn moeder in rust in bed. Maar het gaat altijd door daar. Dat bedoel ik. Het gaat altijd door. De mensen die aan het werk zijn daar. Rusten pas als ze buiten de deuren komen. Maar kan me heel goed voorstellen. Dat de gedachte blijft.

Dat er mensen tekort zijn. Dat er iets niet klopt met het meldingssysteem dat zijn dingen die opgelost kunnen worden. Maar niet door het personeel van de afdeling. Die zijn er voor de bewoners. Nee de andere problemen daar zijn andere mensen voor. Die lezen dit misschien wel. Zou graag eens een bak koffie met ze drinken. Om ze eens mijn gedachte te geven.

Achter de deuren gebeurd altijd wat..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Eén gedachte over “Achter de deuren gebeurd ….”

  1. Mijn jongste zus werkt in een verpleeghuis. Ze heeft nooit pauze, want ze eet mee met de patiënten…
    Als ze nachtdienst heeft runt ze de afdeling helemaal alleen. Als er verschillende patiënten tegelijkertijd naar het toilet moeten, heeft ze een probleem.

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.