U heeft toch ook kattenkwaad

Ik vraag het me wel eens af. Waar is het mis gegaan. Ik ben ook jong geweest. Kattenkwaad uitgehaald. Sneeuwballen gooien door het slaapkamerraam van de buurvrouw. Sneeuwballen gooien op de bus die langs reed. Sneeuwballen gooien tegen de agenten die op melding van sneeuwballen gooien afkwamen.

Ach het grootste verschil met toen en nu. Geen internet. Ouders die je nog aan je oor mee naar binnen namen. Ouders die respect bij brachten. De tv was niet belangrijk. Radio wel. Had geen computerspel die mijn gedachte op hol brengt. Had helemaal geen computer. Werken op jonge leeftijd was heel normaal.

Achteraf ben ik blij dat ik toen jong was. Tegenwoordig alles ligt onder een vergrootglas. Dankzij het internet. Filmpjes foto’s en noem het maar op. Het is geen leven meer . We leven in een virtuele wereld. We geloven wat we lezen. Maar vergeten 1 ding. Dat we ook jong zijn geweest.

Geweld keur ik af. Medelijden met daders keur ik af. Maar dat is tegenwoordig normaal in dit land. Het woord Respect is heel ver te zoeken. Dat is de schuld van…. zeg het maar..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.