2e kerstdag. Wat een geschenk.

Het is 2e kerstdag dat wij naar Laren gingen via Bussum. Tja effe een bakkie doen bij mijn vader. Die man slaat zich eigen er heel knap doorheen. Maar de vraag toen er een gitaar klonk op de radio. Alex wie zijn dit. Tja de shadows ligt toch echt aan mijn opvoeding . Daar ben ik mijn ouders dankbaar voor.

Na de koffie op naar Laren. Door de deuren heen. Zie mensen lopen, waarvan je denk. Kom je alleen hier omdat je iets goeds wilt doen omdat je kerstgedachte hebt. Met alle respect hoor. Maar andere dagen zit je vader of moeder, opa of oma hier ook. Het is indrukwekkend dat zeker wel als je iemand een tijd niet gezien heb. Maar mijn moeder zat mij wel.

Ze kwam met twee lieve dames de badkamer uit. In een hoog tempo dat dan weer wel. Maar stopte gelijk toen ze mij zag. Liet de rollator voor wat het was en pakte mijn handen vast. Tja dansen met je moeder altijd leuk. De rolstoel kwam eraan. Moeders had geen geduld en ik moest er alles aan doen om haar in de stoel te krijgen. Vrouwtje ongeduld hoor.

Maar als ze eenmaal zit is ze de koningin van de gang. Op naar de kroeg. Doe maar cassis ok. Maar van cassis moet je boeren. Dat deed ze dus ook. Ik reageerde erop. Zit je zomaar te boeren ma. Ja daar kwam ie. De spaarzame glimlach. Dat was mijn kerstcadeau echt die lach die heb ik gemist. Daarna een diepe gaap en tja weer met beide benen op de grond.

Ze was moe en ik had geen kwartjes meer. Dus weer terug naar de huiskamer. Zelf opstaan is er niet meer bij. De herkenning is er niet meer. Het is eenmaal zo. Ze takelt hard af. Maar ik zie het gewoon. Kan het tegenhouden. Niemand kan het tegenhouden. Het personeel daar in de stichtse hof. Is er maar druk mee. Ze doen echt hun best en tja ben wel groot. Maar ik heb een klein hartje hoor Brit.

Op de weg naar huis klinkt de top2000 uit de boxen. Ja muziek moet je van genieten en dat sommige teksten je raken is heel normaal. Net zo als je iemand een tijd niet gezien heb. Dat is ook vreemd en raak je gewoon. Dat is net zoals muziek..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.