Ja we schreeuwen wel, maar doen niks

Het is me toch wat in dit land, genaamd Nederland, het woord neder zegt al genoeg namelijk. Neder betekend namelijk, afwaarts, laag, naar beneden, neerwaarts en verzin het maar, is het in Nederland de laatste jaren weleens omhooggegaan dan.

We kunnen de president de schuld geven, maar die geleerden onder hem, die verzinnen het allemaal, is de president dan schuldig je zeker wel, want hij heeft toch het laatste woord, hij moet die handtekening zetten. Om zo vervolgens het land afwaarts te laten glijden. De belastingdienst loopt al jaren binnen en volgend jaar, komt er nog veel meer geld binnen. Het werkt hetzelfde in bedrijfsleven.

Je hebt een kleine baas, die om zijn personeel geeft. Je hebt een middelmatige baas, die denkt ik was ooit een klein baasje en nu neem ik iemand aan die mij ontlast van mijn werkzaamheden. Dan heb je nog die grote baas, achter zijn bureau gezeten, blijft ie de contracten tekenen, want het bedrijf moet groter en groter, kan niet groot genoeg zijn, bedrijven overnemen en de mensen onder de directeur zijn er maar druk mee, management gestudeerd,dan hoef je niks van het bedrijf te weten, dan ben je al aangenomen, dat er ook nog personeel werkt, dat is totaal niet belangrijk, want die knikken toch wel ja tegen al veranderingen.

Dus de vergelijking tussen het bedrijfsleven en de regering is snel gemaakt, het gaat om wie de meeste ballen en verstand heeft. Nou beweer ik niet dat de president ballen heeft en een grote baas een grote stoere vent.

Dan de nederige onderdanen, ook wel genoemd het personeel,die knikken altijd ja, want ze geloven het allemaal wel, loop je tegenwoordig in opdracht van de klant, met een geel vest dan ben je gelijk actievoerder, nee een geel vest is voor de veiligheid, maar zo onderhand een symbool van kom we gaan lekker effe rellen, maar niet in Nederland, want we zijn met zijn allen nederig als het maar kan zijn, de hardwerkende mens betaalt zich scheel aan belasting, wordt klein gehouden door mensen die geleerd hebben, de geleerden worden weer gecontroleerd door mensen die nog meer geleerd hebben. Die dan ook weer mensen boven hun hebben staan en daar is de grote baas dan, de grote baas weet niet dat zijn hardwerkend personeel ontevreden is, nee dat wordt hem niet verteld namelijk. Dat is het voordeel van een klein baasje, die kan je gewoon aanspreken.

Ja we schreeuwen wel, maar doen niks, we huilen wel zonder tranen, we betalen gewoon alles en trekken gewoon een geel vestje aan voor de veiligheid.  

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.