Soms he dan denk je.. ???

Zondagochtend denk ik ineens effe bellen. Gaat ze naar de kerk. Ja zekers ze gaat naar de kerk. Dan weet ik genoeg.

Dus na de middag naar Laren toe. Regenachtig weer. Mensen twijfelen of ze door willen rijden. Ik maak me niet druk. Mijn geel hesje ligt braaf achterin. De afslag Laren is daar. Langzaam draai ik de parkeerplaats op.

Lopend door de lange gang heen, denk ik na en denk ik de mensheid in Europa is ontevreden en komen de straat op. Zouden die mensen hier er druk mee zijn. Nee dus. Mijn moeder lag achterover in haar rolstoel. Standje luie zondag.

Daar is Alex kwam voorbij ze keek op. Ze kon niks zeggen. Het kwam er niet uit. Ze wou wel maar nee het ging niet. Gaan we naar de kroeg toe. Dacht het van wel. Maar ze zei helemaal niks.

In de kroeg. Stukje cake werd in een record tempo naar binnen gewerkt en door gespoeld met thee . Waar ik uit voorzorg al water bij had gedaan. Ze kon niks zeggen. Ze bleef me strak aankijken. Kon van alles proberen maar nee hoor. Ben je in de kerk geweest. Ja . Was het vrijdag mooi op de kerstshow in Leusden. Ja het was mooi punt.

Ze gaf aan dat ze terug wou. Ze zei het niet. Maar duwde de rolstoel van de tafel af. Duidelijker kon het niet. Stil duwde ik haar terug naar de huiskamer. Moch haar niet meer aanraken en ik liep stil weg. De zwarte pieten gemist en was al uitgenodigd voor een daguitje naar de Ikea. Ik kon er niks mee. Ik ben stil.

Stil soms he dan denk je. Is praten wel nodig. Is een gebaar niet genoeg. Is de blik in haar ogen alles zeggend ik weet het niet. Haar kerdtboompje op haar kamer. Staat er mooi bij. Daar kan ze van genieten. Blij toe.

Zeg maar niets soms is het beter..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.