Wat denken mensen nou eigenlijk

Wat dacht die moeder nou, ik heb geen kinderen in de auto,los op de achterbank dus dan ik wel asociaal gedrag tonen op de snelweg. Dan nog niet eens gesproken over die meneer in de nacht bij de werkzaamheden, dit gebeurde allemaal op de A27 bij Utrecht.

Dat ik niet opval met mijn vrachtwagen lijkt mij sterk, had vandaag een mooie duidelijke reclame erop staan en al mijn verlichting heb ik gecontroleerd bij vertrek vannacht, dat doe ik altijd omdat ik niet meer met een vaste trailer rijd. Dus heerlijk de donkere nacht in radio aan en relax achter het stuur. Kom bij werkzaamheden, paar rijbanen afgesloten, snelheid 70km, we reden met meerdere trucks achter elkaar, in de verte zag ik twee koplampen achter me aan komen, hij leek geen gas te minderen, wij reden op de rechtse rijbaan en meneer op de tweede, de pijlwagen komt echt dichtbij, rode gloed achter zijn auto en hij duikt vlak achter mij naar de rechter rijbaan, waarom vraag ik me af, waarom vooruit kijken is beter dan ergens anders op. Die meneer had zekerhaast, want constant dacht ie onder mijn trailer door te gaan. Echt ik dacht alleen maar heb ik dat weer.

Mijn weg vervolgde verder, lekker rustig en geen gekke dingen, trailer gelost, netjes pauze gemaakt. Ondertussen nog een goed gesprek gehad met een collega chauffeur uit noord Holland, ook werkzaam bij een groot bedrijf,was er wat loos dan nee hoor, we waren het duidelijk eens, de barre Gaander hoor je niet, die doet zijn hobby gewoon met plezier. Bij mij terug laadadres kwam ik weer in gesprek met iemand, snap niet dat er nog iets aan het chauffeur zijn is, nee dat snap ik ook niet, maar weet wel dat iedere dag anders is, niet 1 dag is hetzelfde, dat is het mooie van het vak.

Geladen en een bak koffie gaat ik weer onderweg, geloof dat de oostblokse collega’s tegenwoordig allemaal begrensd zijn, of ze hebben geen haast meer, want de meeste rijden liever 78 dan de 90 die ze ooit reden. Ach ik heb ook geen haast. Heerlijk de A15 over en dan denk ik altijd, wanneer maken ze hier drie rijbanen eigenlijk, want het echt een zorgenkindje dat stuk snelweg,dan duik je de A27 op, weer 70 in de lucht, afremmen maar, weginspecteur op de vluchtstrook, daarvoor een politie wagen en daar voor een afsleep wagen en daar weer voor een auto met pech, ja ik reed 70km per uur, dus kon alles goed zien.

Maar zoals de meeste de situatie wel kennen, de A27 bij Utrecht, als je naar Zwolle wilt, moet je 2 rijbanen overleven om op de rechter baan te komen. De derde gaat meestal wel, richting aangeven en langzaam schuif ik op, goed spiegelen op naar baan 2, enkele wagens duiken daar meestal rechts ervoor bij, dan rijd ik eindelijk op baan 2, weer spiegelen daar komt een wagen aan, remt af en ik wacht af, mijn richting aanwijzer knippert, dan gebeurt het de wagen geeft gas. Ik zie het gelukkig en blijf op rijbaan 2.

Maar ondertussen is die auto voorbij, zie ik daar een dame en twee kinderen los op de achterbank, dan vraag ik me af. Waar is … je verantwoordelijks gevoel als oppas of moeder zijnde, waarom zoveel risico nemen, want er is daar geen vluchtstrook. Waarom maakt u het mij zo moeilijk,waarom doet u zo moeilijk, achter mij naar baan 2 gaan is makkelijker, uw gas loslaten ook, net zo makkelijk als gas geven, maar als u me dan voorbij bent, vliegt u gelijk naar baan 2. Ja dan denk ik ook wat heeft u nou gewonnen, of wat had u kunnen verliezen.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.