Ik had geen tweede bak koffie dat was het ergste van een stroomstoring.

Het is zaterdagmorgen, uitslapen ja natuurlijk, wakker worden en koffie ja altijd lekker. Maar een tweede bak koffie is nog lekkerder dan, pats radio uit, huh licht uit, alles uit. Tot grote maat van ramp. 1 bak koffie op en dus geen tweede bak koffie. Dat is niet goed voor mij. Maar eerst nog even terug naar vrijdagavond. Mijn telefoon gaat, goedenavond meneer, mag ik u wat vragen, verlengt u het contract met de Nuon. Beste dame in Almere kunnen we niet zonder de Nuon, iets met stadsverwarming, dag mevrouw,

Maar welkom in de nieuwe wereld, de wereld die volledig op stroom moet gaan, alles moet met een draadje gaan, kinderen die geen internet meer hebben, zelfs geen 4g dus dat is een ramp, in de meterkast hangt een stikker, bij storing, gaat dan naar liander/storingen.nl hoe dan, want er is geen internet. Ook nog geen koffie. Maar dan komt de verontwaardiging, papa hoe moet dit verder, praten met elkaar. Waarschijnlijk over 9 maanden een babyboom, mijn zoon snapt het, mijn dochter zegt huh hoezo dan. Laat maar iets met bijtjes en bloempjes ooit snap je het wel.

Maar het zegt al genoeg, alles gaat met stroom, heeft de regering hun zin nou, alles moet via een kabel gaan, zelfs de verwarming in Almere gaat via een station wat gevoed wordt door stroom, alles werkt op stroom, leuk het beleid tegen open haarden en ander soort kachels, want dat ander soort kachels werkt ook op stroom. Dan hangt er ook nog een slimme meter in de meterkast, kunnen die niet gehackt worden, dan ontploft er ook wel een stroom station.

Ja het is zaterdagmorgen en na 2 uur zonder stroom komt het internet weer terug, eindelijk contact met de rest van de wereld, goh Almere Huizen Bussum eigenlijk het hele Gooi zit zonder stroom, lastig hoor, is de stroom er weer, hebben we geen warm water, eigenlijk helemaal geen water, nogal logisch want ook daar is jawel stroom voor nodig. Kan wel lachen erom.

Dat je voor alles stroom nodig hebt, maar als er geen stroom is, dan heb je gewoon helemaal niks, op de nieuws berichten op de radio hoor er niks over, raar is dat. Mijn gedachte is heel normaal eigenlijk. Wie zegt niet dat er meer aan de hand kan zijn, leuk he regering alles via een kabel, warmtepompen werken toch ook op stroom. Alles werkt tegenwoordig op stroom.

Ondertussen schiet de radio weer aan, rennen dus, want er is koffie, de automaat doet het weer, snel water bijvullen, shit de waterdruk is nog steeds minder, snel bijvullen, dan hebben we samen nog een aantal bakken koffie. We zijn gered, alles kan me gestolen worden, maar ik heb koffie nodig om te overleven.

Weet wel, dat dit goed is om kinderen iets bij te brengen over hun toekomst. Op school gaat alles via internet, alles gaat via een mobile telefoon. Lesroosters, huiswerk, ja alles gaat via het netwerk. Maar alleen met stroom. Hoop dat alle actiegroepen er blij mee zijn, schaf alles maar af, gaat maar via zonnepanelen stroom opwekken, met windmolens maar weet wel, dat er ooit stroom nodig is om de opgewekte stroom, verder te sturen, ja stroom he.

Nog maar een bak koffie nemen en oh ja over 9 maanden komt er geen kleine alexschrijft bij, want dat kan al jaren niet meer, daar was geen stroom voor nodig, maar een knipje en het was klaar. Dus dan maar een dikke trui aan.

Spannend was het niet, gewoon een goede les, leuk als alles op stroom gaat, maar als je geen stroom hebt, dan is er ook helemaal niks meer.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.