Het is echt niet moeilijk hoor, iedereen met een rijbewijs heeft het geleerd.

De politie schreef ooit een mooi bericht, wat totaal niet is doorgedrongen is bij de mensheid, terwijl het duizenden keren is gedeeld op Facebook.

Dat hendeltje aan de linkerkant van uw stuur, daar staan twee drie hoekjes op, of pijltjes, dat is de richtingaanwijzer. Voor links en rechts af te gaan, gebruik u deze optie, dat het niet doorgedrongen is, blijkt wel elke dag weer.

Richting aangeven is geen schande, wat wel een schande is, slechte verlichting, niet in de gaten hebben dat u verlichting helemaal niet brand, maar echt de grootste schande is, geen richting aangeven. Laten zien wat u gaat doen, is dat gvd zo moeilijk. Het kost geen extra stroom hoor, als u elektrisch rijdt, het kost geen nagels en het kost helemaal geen moeite om dat hendeltje te gebruiken.

Men komt als een dwaas de invoegstrook op, dan het liefst voor de vrachtwagen, zonder richting aan te geven, tussen de vrachtwagen, zonder te spiegelen en zonder richting aan te geven naar de 2e rijbaan, liefst dan ook nog als ie er is de 3e rijbaan. Dit allemaal in een vloeiende lijn natuurlijk, nou zoals ik het bekijk van hoogte, nogal lomp en asociaal, busjes hebben er ook een handje van. Die zijn helemaal rijp voor een bijschoolcursus niet de busjes maar de bestuurders daarvan natuurlijk.

Op een rotonde dan, men komt de rotonde op, doet net of ze de eerste rechts nemen, maar dan toch de rotonde rondgaan. Je herkent het wel, richting aangeven op de rotonde schijnt strafbaar te zijn, richting aangeven bij het verlaten van de rotonde niet hoor, maar nee dat is ook niet nodig, want op een rotonde, tja daar ben ik toch alleen. Weten mensen wel die geen richting aangeven op een rotonde wat dat kan betekenen, voor fietsers wandelaars en mede weg misbruikers, geen doorstroming.

Zelfde als filerijden, waarom zou je richting aangeven, je prop gewoon je voertuig ertussen, maakt allemaal niet uit, leuk dat een spitsstrook eraf gaat, nog leuker is dan dat er vrachtwagens op de tweede baan naar de eerste moeten en dat mensen op de derde rijbaan naar de tweede, het zou in het donker een vloed moeten zijn, van oranje knipperende lampen, maar niet is minder waar. Want richting aangeven kost te veel moeite, ik zeg liever een keer te veel dan veel te weinig. Maar wie ben ik dan, nou een chauffeur, die dagelijks dingen ziet gebeuren, waarvan ik denk waarom.

Dat dure grote personenwagens, het niet standaard aan het stuur hebben zitten is wel bekend, dat is de eigenaar zijn zuinigheid, want een hendeltje is meerwerk, dit is natuurlijk de grootste onzin. Want elke wagen heeft een hendeltje, gebruik dat ding dan ook.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Eén gedachte over “Het is echt niet moeilijk hoor, iedereen met een rijbewijs heeft het geleerd.”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.