Dat die vrachtwagen achter mij een noodstop moet maken….

Wat een feest was het weer in Rotterdam, terwijl de zon opkwam en het een mooie dag zou moeten worden, ontstond er een verkeersinfarct rondom Rotterdam. Dit omdat er een wagen met suikerbieten eerder was gelost dan dat ie in Dinteloord was. Namelijk ergens nabij de afrit oud Beijerland. Ok dat kan ons allemaal gebeuren, want tegenwoordig is het zegen als je heel thuis mag komen.

Maar de weg was dicht door opruimingswerkzaamheden, dan is het logisch gevolg, dat iedereen een weg gaat zoeken, niet naar de verkeersinfo luistert, in paniek raakt en elk vrij gaatje gaat benutten om enigszins voor in de file te komen, niet begrijpende dat door deze acties de file niet korter wordt maar juist langer. De irritatiegrens wordt bereikt bij vele weggebruikers.

Maar kwam het alleen door de A29 nee zeker niet, op de a15 richting de Europoort stond een vrachtwagen met pech op de A20 was een ook een ongeluk gebeurd, al met al genoeg om het elkaar moeilijk te gaan maken. Je hoeft geen verkeersdeskundige te zijn, om te gaan zeggen. Er ligt te weinig asfalt rond Rotterdam, er komt een tunnel bij om de Benelux-tunnel te gaan ontlasten, alleen het wordt ook een tol tunnel, dus zou het iets gaan helpen, want wat gaan ze doen tegen ongelukken, tegen het kantelen van vrachtwagens, tegen het snijden of lomp invoegen zodat vrachtwagens uit moeten wijken.

Het is de mentaliteit op de weg die gewoon verrot is, want ik maakte het mee vanmorgen, kwam geen meter vooruit, maar mensen die over een lege 2e baan kwamen en graag voor mij moesten invoegen, niet alleen personenwagens maar busjes, ach ik hield netjes ruimte, kansloos dat dan weer wel. Maar wat gaan de deskundigen eraan doen. Want een campagne ongestoord rijden, nou dan hebben die mensen zeker nog nooit in een file gestaan, je hebt niet eens tijd om iets anders te doen. Want je hebt alles nodig wat je kan doen, om geen schade te rijden. Tuurlijk kom je bekende tegen, aan de andere kant van de snelweg, allemaal in hetzelfde pakje gegoten, langzaamaan rijdend, bij allemaal ging het duimpje omhoog, zag nog wel effe kans toen ik echt stil stond, een tweet te verzenden. Maar dat was een hele korte, want ik moest door.

Wat is de oplossing, meer tunnels en asfalt of mensen gaat eens ruimte houden, houdt eens rekening met een ander, denk niet kijk alleen voor mij, dat die vrachtwagen achter mij een noodstop moet maken, dat is niet mijn probleem. Was het u probleem maar, dat zou uw rijstijl wel veranderen. Ik ben maar een chauffeur, die liefst in de nacht rijdt, zodat ik geen gestreste medewegmisbruikers tegen kom. Klein tipje, zorg ervoor dat u de weg weet, zodat er meer wegen naar u doel gaan.

Maar wat is de oplossing nou, ik weet het niet..

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.