Lapzwansen

Je hebt mensen die willen werken. Maar de kans niet krijgen om ergens aan de bak te komen. Je hebt mensen die op jonge leeftijd al zoveel bazen hebben gehad dat ze niet meer geloofwaardig overkomen. Je hebt ook nog de toppers die een ruim en riant salaris krijgen maar vervolgens hun geld niet waard zijn.

Bij heel veel bedrijven is het tegenwoordig open deur beleid. We zetten het hek open en boven de deur hangt een bord. Welkom je hoeft niet te weten wat je moet doen. Oftewel. Kom binnen je bent al aangenomen voordat je ook maar iets gezegd hebt. Zo nijpend is de zoektocht naar personeel. Logisch gevolg . De verkeerde mensen op de verkeerde plaats en het verloop is dan groot. Daarbij zullen de financiële schades oplopen.

Je hebt dan ook nog de door geleerden. Die te lang op school hebben gezeten en totaal niet weten wat ze nou eigenlijk geleerd hebben. Maar wel een titel hebben en zo bij grote bedrijven binnen komen en vervolgens lang uit achter hun bureau gaan hangen en dromen over hoe het geld binnenkomt. Eh werken voor je geld is bij deze personen een optie.

Dat het woord lapzwans steeds meer in komt. Dat blijkt wel uit de regering hoeveel lapzwansen zitten daar wel niet in. Zij geven het voorbeeld. Je kan makkelijk liegen over alles en nog wat. De mensheid gelooft het toch wel. Niemand zal opstaan en zeggen nu is het klaar en donder op.

Nee want de mensheid heeft geen kloten meer. Geen grote bek meer. Een enkeling nog wel en daar schaar ik me onder.

Iedereen heeft een keuze in het leven. Geld verdienen door te werken is er 1 van. Niets doen is voor geen optie. Tuurlijk zijn er mensen die wel willen maar niet aan de bak komen. Dat bedrijven hun personeel uit het buitenland gaan halen. Tja dat zegt meer over de mensen die het personeelsbeleid doen. Dat zijn mensen die niet menselijk zijn.

Uiteindelijk is geld oftewel een goed salaris een pré. Maar ja vele lapzwansen beslissen daar over. Willen we dit alles oplossen. Tja lastig maar mogelijk.

Laat mensen eens voelen waarvoor ze aan het werk zijn. Voor hun baas maar ook voor hun eigen hachje. Als Je het gevoel hebt . Hier hoor ik niet thuis. Doe er dan wat aan. Geef anderen de kans. Ach uiteindelijk zullen de bedrijven wakker worden en de lapzwansen eruit gooien en mensen aannemen die weten wat het werk in houdt. Ook al dunnen die erg uit.

Nou ik zeg lapzwanse dit weekend en als je moet werken . Doe je best.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.