Zo die kijkt boos..

Het is weer de zaterdag die er is. Kon me over veel dingen druk maken. Maar is dat het wel waard. Dit is waar ik me echt druk over maakt.

Dat je naar Laren rijdt en ziet dat er file staat. Je bij Naarden vesting eraf schiet en je vriendin iets ziet wat ze nog nooit gezien heeft. Het pittoreske Naarden. Ja ik ben er vaak geweest. Maar het is een sluiproute naar Laren. Ik ben er opgegroeid dus de weg binnendoor is bekend.

Donkere wolken voegden samen in de lucht boven het verzorgingshuis had dat een reden of leek het zo maar. Parkeer de Pirate en we lopen naar de ingang. Door de deur heen. Zit daar een dame op een rollator. Zo die man kijkt boos. Keek nog effe om me heen. Welke man ja jij. Oh ik goedemorgen..

Mijn moeder zat weer eens aan de tafel. De reden kon ik bijna wel raden. Toen ze ons zag. Drammen dat ze niks wou. Verder vragen. Niemand kijkt om naar mij hier. Mijn vermoeden rijst. Maar moeder wij zijn er toch. Kom ik neem je mee. Koffie drinken. En aardbeien en kiwi eten. Ze werd rustig.

Het hele verhaal is dan wel duidelijk. Koffie praten en weer terug. Effe melden dat ze weer terug was. Komt mijn vermoeden uit. Mijn dinnetje daar. Keek me aan. Hoi heb je moeders haar gewassen vanmorgen. Hoe gaat het met jou. Ik goed hoor. Nou hier heeft mijn baas en iemand van de planning mij vanmorgen mee geholpen. Personeelsgebrek. Bam mijn vermoeden was juist.

Het is echt ongelooflijk. De lucht werd donker en het begon hard te regenen. Elke beroepsgroep komt mensen tekort. Maar deze mensen die hier aan hun laatste reis bezig zijn van het leven. Die verdienen de aandacht. Want iemand zou zien genieten. Van iets simpels. Dan weet je ze hebben niet veel nodig. Alleen maar zorg en aandacht.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.