Lisa2 alert een welkome toevoeging voor de veiligheid.

De dooie hoek bij voertuigen is al jaren een hekel punt van geen aandacht, vele manieren zijn er bedacht om van alles te bedenken om de fietser/ voetganger te beschermen. Maar nog steeds gebeuren er ongelukken ondanks alle spiegels op vrachtwagens en systemen op personenwagens.

Binnenkort gaan de scholieren weer naar school, de tijd van dat papa of mama ze afzette bij school is voorbij, nee ze willen nu op de fiets naar de grote school, vele nieuwsberichten komen voorbij, dat kinderen niet meer kunnen fietsen en dan nu slingerend door regen en wind in de ochtend naar school gaan, liefst met zijn drieën naast elkaar en daarachter rijdt een grote vrachtwagen, de chauffeur is bang om erlangs heen te gaan. De chauffeur zit hoog en droog en ziet op een gegeven moment niet meer waar de fietsers zijn. Bij een stoplicht gaan ze naast je staan, de richtingaanwijzer die knippert valt niet op, de fietsers moet rechtdoor, de chauffeur rechtsaf. Het gevolg is bekend.

Ooit was er in 2006 een systeem ontwikkelt, door een man, die er nauw bij betrokken was en ging nadenken, daar kwam Lisa 2 alert uit, een systeem, wat de chauffeur waarschuwt en een signaal in de cabine, maar daarbij ook de gehele zijkant laat knipperen, maar die man he stak er veel geld in. De landelijke politiek werkte hem tegen, maar de gemeente Amsterdam/Utrecht/Rotterdam en vele bedrijven namen het systeem in gebruik. Wat klopt er niet. De regering geeft geen goedkeuring en de gemeentes steken belastinggeld in het systeem om het installeren op hun voertuigen. Wat klopt er niet dan.

Nu in 2018 is er een opleving en vraagt de ontwikkelaar weer de aandacht, om erkenning te krijgen van de regering. Tuurlijk is het you tube filmpje uit 2006 erg gedateerd, maar uiteindelijk is er in 12 jaar weinig veranderd. Nog steeds is de dooie hoek een groot probleem, tuurlijk zullen vele mensen het gaan ontkennen, maar voorkomen is nog steeds altijd beter, dan achteraf de bloedspetters van je cabine afschrapen.

Ik vraag jullie om jullie hulp, deel deze blog en veroordeel mij niet. Veroordeel de politiek die u kinderen in gevaar brengen door spiegels en andere oplossingen te laten monteren, terwijl er een man is die iets moois bedacht en tegengewerkt werd, door mensen die geld belangrijker vonden.

De politiek moet wakker worden, want het is gewoon niet eerlijk geweest, de dooie hoek bestaat nog steeds altijd en is altijd nog de grootste boosdoener in het verkeer. Het is beter om gewaarschuwd te worden dan niks zien in een spiegel die verkeerd staat afgesteld, het is beter om een actie van een fietser voor te zijn, dan dat fietser voor jou actie onder je voorwiel ligt.

Hier is de link van de site van lisa2alert, deel dit filmpje,kijk niet naar het jaartal omdat het nog steeds de werkelijkheid is, die elke dag voor komt.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.