Als er 1 automobilist over de lijn gaat volgen er meer.

Ongelukken gebeuren elke dag, buiten daar gelaten, de oorzaken daarvan. Daar wordt al zat over gespeculeerd, maar het gevolg van als een weg wordt afgesloten.

We rijden met zijn allen op de A2 richting Utrecht, plotseling gaan de matrixborden boven de weg aan. Er is een ongeluk gebeurd in de Leidse Rijntunnel, waarschijnlijk iets met vakantiegangers die niet meer op vakantie kunnen omdat hun auto in de prak ligt. Maar in de file lopen de gemoederen hoog op.

Zoals in het weiland als er 1 schaap over de dam volgen er meer, gebeurde het gisteren ook op de A2, het was warm en mensen worden dan monsters die in de zitten, kinderen op de achterbank die moeten plassen, ruzie tussen man en vrouw, waarom ze stil staan, op zaterdag voor een afsluiting. Maar dan is er altijd 1 die schijnbaar zo dom is en wanhopig denkt te zijn, eigenlijk gewoon een zelfmoord automobilist, deze draait uit de file en gaat spookrijden, spookrijden jazeker, om naar de parallelrijbaan te gaan. Omdat de keuze te laat kwam draaien we gewoon over een doorgetrokken streep heen en zijn we blind voor de gevolgen, dus als er 1 automobilist over de lijn gaat volgen er meer. Pure wanhoop nee zeker niet, gewoon verkeers hufters zijn het.

Terwijl voor in de file, hulpverleners hard bezig zijn om het ongeluk op te ruimen, zouden 50 verkeershufters ervoor gaan zorgen dat er nog grotere problemen kunnen ontstaan. Zouden mensen wel enig besef hebben, wat de gevolgen zouden kunnen zijn, dat is niet alleen gisteren, maar eigenlijk altijd, als er file staat gebeuren er dingen die andere mensen verbaasd achter laten achter het stuur.

De boete voor hufterige gedragingen in het verkeer, kan mij niet hoog genoeg zijn. Elke hufter die een overtreding begaat, zou een cursus moeten gaan volgen, alternatieve straf een week meelopen in een revalidatie centrum voor verkeersslachtoffers, want het is gewoon niet meer goed te praten, dat mensen andere mensen in problemen gaan brengen omdat het kind op de achterbank moet plassen, het valt niet goed te praten, dat er mensen steeds achter om moeten kijken, omdat ze denken veilig te zijn achter de afzetting, waar is het fucking respect in het verkeer gebleven, door de weeks branden we de vrachtwagenchauffeur af, maar in het weekend ach 50 auto’s die gaan spookrijden, kleinigheidje toch.

Denk eens verder dan alleen aan jezelf, denk eens verder. Er zijn mensen bij een ongeluk betrokken waarschijnlijk in problemen gebracht door iemand die lekker aan zichzelf dacht, diegene ligt nu lekker op zijn handdoek in het zonnetje, maar het ongeluk wat hij veroorzaakte, die slachtoffers vechten voor hun leven en kunnen nooit meer op een handdoek liggen. Nooit meer. Denk daar eens over na, als je weer een domme actie op de snelweg of waar dan ook uithaalt.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.