Hoe oud is ze ….

Het is alweer dinsdag vandaag. Iets met 19/6/18 mooie datum . De echte zomer begint snel. Hoop dat de zon veel mag schijnen.

Letterlijk en figuurlijk dan. Want de zonnestralen zeggen veel. Toen ik naar de Parkeerplaats reed. Scheen de zon niet. Dan krijg ik weer een onderbuikgevoel. Lopend naar de gesloten deuren. Sta voor het oog en open u schuifdeur whalla open deur 2 doet ook zijn taak en voordat ik het weet loop ik door gang heen.

In de huiskamer zijn de buikjes weer gevuld. Mijn moeder zit daar hangend voorover op tafel. Op het moment dat ze weer effe overeind zit. Buig ik over haar heen. Mijn twee handen op de leuning. Ze kijk naar mijn handen. De vraag komt . Wie ben jij.

Op dat moment wist ik het al. Maar goed het is eenmaal zo. De overbuurman van haar. De 90 jarige oud aardappelboertje uit Bussum zat ook gelaten aan tafel. Hij begroete mij vriendelijk. De beste man. Heeft ook een verhaal hij vindt het best zo.

De vraag die hij stelde. Was direct. Hoe oud is ze eigenlijk. 68 jaar meneer. Hij werd stil. Ik ook. Moest effe slikken. Het is mijn moeder. De spil in de familie. Zij stond in het midden van… Mocht mijn zin niet afmaken. Mijn moeder trok het niet.

Dan rijst de vraag. Waar op welk punt zijn haar gedachten deze week of eigenlijk vandaag. Want we leven van dag tot dag en hopelijk nog heel veel dagen.

Ik loop weer weg. De boekenkast door ik sta weer buiten. Nog steeds geen zon.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

2 gedachten over “Hoe oud is ze ….”

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.