Als er een kruis brand toevallig een rode dan…..

Ik kom wat later thuis, maak maar vast wat te eten, kreeg ik via de whats app te lezen, het berichtje kwam van mijn vriendin.

Zij kwam van Amsterdam af en wou ook graag naar Almere toe. Maar als er op de A6 een aantal ongelukken gebeuren, ontstaat net zoal bij elke stad waar op de weg ernaar toe een ongeluk gebeurd een groot verkeersinfarct. Want als er maar een paar wegen zijn die al het verkeer moet leiden naar de plaats van bestemming. Dan krijgt iedereen haast, haast als ze dat al niet hadden. Want iedereen heeft haast op de snelweg, elkaar de ruimte geven en ruimte houden is er hedendaags niet meer bij.

Dan is het merendeel van de mensheid, schijnbaar ook nog kleurenblind en zien ze rood voor wit aan. Want altijd bijna standaard verschijnen de berichten. Rood kruis overtreders, dat vind ik echt nog steeds onbegrijpelijk. Wat is er moeilijk aan om boven de weg te kijken, wat er aangeven wordt, de snelheid, daar houdt men zich toch ook niet aan, want we hebben haast. Als de matrix borden 50 aangeven, dan is het ook 50 km per uur. Hoe simpel is, als er een kruis brand toevallig een rode, dan mag je daar gewoon niet onder door rijden. Dit leest heel simpel, maar dat is het ook namelijk.

Maar voor een aantal verkeer a socialen, want dat zij het namelijk, want ruimte geven ach waarom, daar zijn we aangewend, je eigen aan de snelheid houden waarom dan. Als men maar als eerste door de file heen is. Daar gaan mensen hele rare dingen voor doen, zoals wegbeheerders wagens Total los  rijden, nee die vallen ook niet op, die hele gele kanariepiet kleur, met al die lampen erop. Die als eerste meestal ter plaatse zijn. Die laten de kruizen plaatsen, met gevaar voor eigen leven, dat dan weer wel. Daarna komen de hulpdiensten en in het ergste geval een helikopter. Dit hele circus zou normaal een enorme aantrekkingskracht hebben, tot afremmen en kijken.

 

IMG_20180518_134410[1]Maar nee ook al staan er politieagenten de weg bij een splitsing te beveiligen, dan gaan er gewoon hersenloze mensen, door de middenberm heen, want stel je voor, dat je verderop moet keren bij de volgende afslag. Deze taferelen gebeuren overal in het land. Het mooie is, het niet steeds dezelfde automobilisten. Wordt het geen tijd, dat in de gele wagens ook een flitscamera komt. Want schijnbaar schrikt het vele licht mensen niet af. Er worden al bekeuringen uitgeschreven, schrikt dat mensen af. Wat mij betreft,moeten deze mensen een cursus volgen , zelf betalen en keihard laten schrikken van de gevolgen van huftergedrag op de weg. Waarom laat de vrachtwagenchauffeur zich niet van de goed kant zien, werk samen op de weg, maak een blok, sluit de weg af, oh ja dit mag ook niet, van de politie dan.

Ik mag hopen, dat de automobilisten eens gaan nadenken en aan andere medemens gaan denken en daarbij, zelf nooit bij een ernstig ongeluk betrokken raken, dat er iemand naar huis moet gaan om te vertellen, dat u het niet overleefd heeft, dat u door een rood kruis heen reed en bovenop een pijlwagen reed, ik zeg alleen maar hou ruimte en houdt u zich aan de aangeven snelheid en denk aan uw hart, neem eens wat meer de tijd, want haast om sneller thuis te zijn, kost A veel geld en B het levert niks helemaal niks op.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.