Ze verzinnen gewoon wat nieuws…

Het kan altijd nog gekker lees gerust verder.

De regering vindt dat de bonden nodig zijn, ja natuurlijk vinden ze dat, want als de regering al geen vuist kan maken tegen cabotage door transportbedrijven, omdat het niet te bewijzen valt volgens hun, dan denk de bond,  ik zal 1 keer hun naam noemen de F.N.V, dat ze recht zaken kunnen aanspannen tegen transportbedrijven, die buitenlanders in dienst heeft, bij buitenlandse vestigingen, zijn dat dan buitenlandse chauffeurs. Ik weet het niet hoor, toen ik nog buitenland reed, een heleboel jaar geleden, reed ik bij een bekende firma in Utrecht, die had nog meer bedrijven in het buitenland, toen ik stond te praten met een collega ergens uit het verre Rusland, kwam de baas op hoge poten naar me toe, waar ik mee bezig was, nou ik praat met een collega, ik mocht dat niet, nou baas jammer dan, want jouw naam staat op beide cabines.

Als men hier in Nederland er niks tegen kan doen, maar in België wel, want daar doet een rechter een uitspraak, dat een baas een heleboel centjes moet betalen aan drie chauffeurs die voor hem reden, vanwege achterstallig loon. Durf bijna te wedden, als die baas in hoger beroep gaat, dat de rechtspraak echt krom wordt, want iets klopt er niet, Brussel heeft nog niet gereageerd, de wet mag dan wel aangepast zijn, maar de mazen zitten er nog steeds.

20160517_090831[1]

Zo reed ik van de week achter een truck, waar toch wel een heel erge Nederlandse naam opstond, zo Nederlands dat er ook Rotterdam bij stond, maar de kenteken platen waren Roemeens, de combinatie was nog echt nieuw ook, dan vraag ik me af, waar we staan, als Nederlandse chauffeur, dat vraag ik me iedere week af.

mark-rutte-41361

Want het nieuws is er wel, maar de actie tot niet, laten we dit gebeuren, want aan de bonden hebben we niks, die lopen gewoon in de pas met de regering, kijk maar naar de pensioenen, totaal naar de klote gewoon, jarenlang hebben mensen gewerkt, gestaakt en ontslag gehad, maar wat hebben die mensen nu helemaal niks, volgens de regering valt het wel mee. Volgens de vakbond ook, want die lult toch wel mee.

Mensen we zijn in dit land aan het kapot aan het gaan, in elk beroep wat er is, overal komen we ze tegen, bussen vol, stoppen er elke dag, hoe lang nog, wordt er nog redelijk Nederlands gepraat bij de ontvangst en verzending, hoe lang nog.

Elke nacht rij ik door het land heen, voornamelijk van Nijkerk naar Barendrecht.

Zo ook vannacht, ik rij rustig van de zaak af, dan kom ik een paar rotondes tegen en ik moest remmen, omdat er een witte truck aan kwam met Nederlandse kenteken platen. Hij ging de rotonde rond en in mijn lichtschijnsel zag ik twee man zitten, jawel ze vielen op, vanwege hun veiligheidsvestjes, eh ik weet het niet hoor, ik moest het zeker weten, ik ga erachteraan, wat duidelijk was, ze wisten de weg niet.  Ok de snelweg op, de A28 en ter hoogte van knooppunt Hoevelaken, daar stonden ze bijna stil op de snelweg ze wisten niet, waar ze heen moesten, ik schrok twee keer, want 1 dat ze hard remden en 2 dat er een Poolse trailer achter hing.  Ik haalde hem in en keek nog een keer opzij, toen wist ik het zeker, nieuwe maas in de wet, je zet gewoon twee Polen in een Nederlandse truck en die laat je gewoon rijden met buitenlandse trailers, geen cabotage en oncontroleerbaar. Ja helemaal belachelijk gewoon.

Nogmaals waar eindigt dit. Dat is de vraag die ik elke me eigen gaat afvragen want ik zal ook hier een antwoord op krijgen. Want wie stopt dit, tot nu toe niemand.

Ja ik blijf bezorgd..

Flutte2-Idille - Tom Janssen

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

8 gedachten over “Ze verzinnen gewoon wat nieuws…”

 1. omdat de eu een grote beer put is met die dik nekken in brussel en muur had moeten blijven staan het word onze ondergang

  Like

 2. Makkelijk gezegd van de regering; ‘het zal allemaal wel meevallen’. Zit je eenmaal in de 2e kamer is je kostje voor lange tijd gekocht. Mocht het kabinet vallen en er komen nieuwe verkiezingen heb je in ieder geval recht op 4 jaar wachtgeld en de hoogte daarvan is niet gering. Ergo als je de kamer vrijwillig verlaat heb je nog recht op wachtgeld. Tja het zal allemaal wel meevallen. Makkelijk praten als je niet bang hoeft te zijn dat er één of andere goedkope oost-europeaan jouw baantje inpikt

  Like

 3. in de 2de kamer zitten mensen die voor de grote bedrijven regeren .
  als dank worden ze na hun politieke loopbaan aan een goed betaalde baan geholpen.
  de gewone man word gezien als melkkoe .
  voor de verkiezingen voer je de melkkoe beloftes en beloof je ze een nieuwe stal.
  na de verkiezingen worden we weer leeg gemolken.
  we moeten doorwerken tot we 67 zijn bij 50 is het al moeilijk werk te vinden zelfs jongeren
  kunnen moeilijk aan werk komen .
  heb je 40 jaar door Europa gezworven met groot materiaal (truck oplegger en touringcar dan moet je op je nu opeens bijscholing hebben of je raakt je groot rijbewijs kwijt.
  die bureaucraten die voornaam gevonden willen worden en het wiel weer willen uitvinden moeten de WW maar in, hebben ze echte dingen om zich druk om te maken 2jaar WW en dan hun huis en spaargeld opeten.

  groetjes van een AOW er

  Like

 4. Het gaat nog verder, in Duitsland rijden Duitse trucks al met Filipijnse chauffeurs….voor een hongerloon en de kosten van eten, drinken en logies gaan daar nog van af……..dus daar is een Oost-Blokker al te duur…..

  Like

 5. heel de transport plat gooien en eens kijken wat er dan te verzinnen valt een voorbeeld nemen aan frankrijk maar dan ook volhouden en niet alleen maar een grote bek geven van we gaan het doen maar als ze het land lam leggen zullen ze in brussel en andere landen raar kijken wij hebben alles in handen maar er word alleen niks mee gedaan want iedereen houd zich schuil achter de vakbonden en de regering

  Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.