Waarom pikken wij het nog…

België op zijn kop, of is het Europa wat eigenlijk een grote rotzooi is voor transportland.

Ik las vol verbazing van de week, dat België tol voor vrachtwagens gaat invoeren, ja wel, na de tolwegen in Frankrijk, de maut in Duitsland, hebben de zuiderburen de OBU, volgens betekend het gewoon, Onzinnig Betalen Uitbuiten, want ik zeg, als je tol durft te vragen, voor de wegen die zo slecht zijn, dan heb je echt een bord voor je kop.

In Nederland hebben we het Eurovignet, geloof als enig land in Europa nog, ook dat zegt al genoeg over het 1 zijn van Europa. Nu zijn er acties in België, geloof dat de chauffeurs en boeren het land beter beveiligen dan het leger en politie van België, want niemand kan er meer in maar wel uit.

Is het heel vreemd geschreven, als ik zeg, waar is de Europese gemeenschap in dit verhaal, waarom mogen landen zelf doen wat ze willen, waarom mogen ze er vestigingen van maken, waarom maken ze de mark nu helemaal kapot, want als een chauffeur uit het Oostblok, al zo weinig verdiend, totaal geen geld bij zich hebben, hoe gaan ze de tol betalen, het Nederlandse transport zal nog een grotere klap krijgen, dus dat er acties komen, is niet helemaal gek. Maar waarom nu wel.

Das de vraag die ik me eigen echt afvraag, want het Europa is 1, daar geloof ik al jaren niet meer in, want zolang elk land zijn eigen regels hebben, zolang elk land maar doet waar ie zelf goed in is, zal de geloofwaardigheid nog meer afnemen. Want Europa, ja wat is dat eigenlijk.

Ik kan me er nog meer druk over kunnen gaan maken, maar waarom zou ik dat doen, het leven bestaat uit veel meer dan druk maken.

Want heleboel chauffeurs, hoor je er niet over, ze praten er niet over, waarover, over het thuisfront. Chauffeur zijn, kan je niet zonder dat het thuisfront niet begrijpt, wat je aan het doen ben.

Mijn leven is eigenlijk, totaal niet saai te noemen, ik heb lol, heb veel vrienden op papier of eigenlijk op het scherm, doe mijn dingen die ik leuk vind.

Druk maken kan elke dag, over Europa en tolheffing, maar zolang, de regeringen in Europa nog niks met elkaar hebben, zal elk land voor zichzelf, de boel op stelten zetten, zullen de landen geld verdienen, aan het volk, wat elke dag zorgt, dat het volk in Europa kan leven. De regeringen begrijpen niet, dat als het volk, wat elke dag onderweg is van a naar b, dat niet meer doen, dat de hele infrastructuur van een land ontwricht zal worden. Maar dat dringt niet door.

Nee want we zijn Europa, we helpen elkaar altijd. Lijkt het leven wel, want als het puntje bij het paaltje komt, zal het puntje gewist worden en het paaltje alleen over blijven, want sprookjes bestaan niet.

Sprookjes zijn werkelijkheid, gaan we met zijn allen opstaan, tegen de corruptie van Europa, of schreeuwen we alleen maar en volgen we gedwee alles op, wat ons wordt opgelegd , dat is de vraag die nu bestaat.

Actie-Banner

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.