Mensen die denken dat ze meer zijn, zijn echt meestal minder.

free-autotransport-quotes

Zijn het de ridders van de weg, of zijn het gewoon de grootste mietjes die bestaan. Hu hoor ik u denken, dat zijn de mannen met die grote trucks, met te veel lampen omdat de chauffeurs bang zijn in het donker en dan ook nog die brulpijpen aan de zijkant.

Ik las van de week wat ergens, op een parkeerplaats stond een koelcombinatie met zijn fluisterkoeling aan, ik zeg geen probleem en de schrijver van dit stukje ook niet, dat was namelijk Edwin Kuiper een bekende hier op dit blog. Hij had er geen last van. Maar toch waren er van die mietjes die er wel last van hadden. Ja die mannen die denken dat ze alles zijn, de ridders van de weg. Zij vroegen aan de chauffeur van de koeler, kan jij je truck verzetten. De chauffeur lachte, hij dacht jij daag. Maar dan komt het, die ridders worden kleine jongetjes en gaan uithuilen bij de eigenaar van het restaurant, uiteindelijk kan de chauffeur van de koeler zijn truck verplaatsen. Kinderachtig is het, omdat die mietjes met een te grote trucks en te veel lampen, wel elke morgen hun truck laat warmdraaien met een hoog irritant geluid uit die brulpijp, ze rijden weg van het parkeerterrein, zonder na te denken, dat de chauffeur van die koeler heerlijk ligt te slapen, genietend van zijn fluisterkoeler, die schrik wakker, omdat er een paar malloten vol gas weg rijden. Weet niet wie er zieliger is.

Maar dan was er ook weer in het nieuws, de F.N.V jawel de bond heeft weer iets. Chauffeurs van een grote Oostenrijkse autotransporteur, verdienen 200 euro in de maand, een Nederlandse chauffeur verdiend tien keer zoveel met hun basissalaris, ik weet het niet hoor, dan zou ik standaard 2000 euro krijgen, terwijl mijn basissalaris 1365 euro is. Dat klopt alweer niet. De heren van de F.N.V kloppen, zich weer op de schouder, terwijl ze zo weer naast de pot gaan pissen, want uiteindelijk zal blijken, dat de opdrachtgever de volle mep betaalt en dat de autotransporteur zich eigen gewoon aan de wet houdt, die eens opgemaakt is, jawel in Brussel. Dus ik zeg heren van de bond, blaas nou niet hoog van de tafel, want waarschijnlijk gaan jullie voor de zoveelste keer op jullie bek.

Maar eigenlijk is het niet zo vreemd dat dit gebeurd, want als je het goed volgt, dan zie je een bepaalde lijn, mensen blazen hoog van de toren af, ze denken alles te weten en uiteindelijk vallen ze allemaal van hun troon af.

Ik zou kunnen schrijven over bomaanslagen en zo, maar dat doe ik niet, omdat ook daarmee fouten worden gemaakt, hadden die doden voorkomen kunnen worden, ja is het antwoord.

Europa is het woord, een zooitje landen die denken dat ze samen werken, elkaar geld geven maar ondertussen totaal niet met elkaar overweg kunnen, beetje net zoals de chauffeurs onder elkaar, mijn truck is groter en heeft meer lampen, dus ik ben meer als jou, dus net zoals, wij zijn Nederland en houden van doofpotten en vertellen lekker niks aan België omdat wij groter zijn.

Mensen zijn uiteindelijk allemaal gelijk, alleen dat weten de mensen niet meer. Geef elkaar eens gelijk, laat elkaar in de waarde, gewoon eens proberen en dan zal de wereld er heel anders gaan uitzien. Waarom kunnen chauffeurs niet het voorbeeld geven, waarom niet, dat is de vraag die ik me afvraag en ik ga dit jaar bewijzen, dat chauffeurs wel weten wat respect is, hoe gaat ik dat doen.

Hou mij maar in de gaten. Want het iets met een boek en een tankstation en veel gewone werktrucks. Waarom vertel ik die, omdat ik geen geheimen hebt, ik ben een chauffeur, die weet dat ie uitsterft, ik weet dat ik een eenling zal worden, omdat de gedachten van de mensen zo onderhand Oostblok is. Ik zal degene zijn, die daar wat aan gaat doen. Kan ik dat alleen, nee is het antwoord, zal ik hulp vragen ja is het antwoord, waarom omdat het zo hoort…

4e8be6c561ff307da1fb9a24dc2e31f7

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

2 gedachten over “Mensen die denken dat ze meer zijn, zijn echt meestal minder.”

  1. het is zo jammer dat de chauffeurs van tegenwoordig niets gewent zijn en verwent zijn dikke auto’s wit stuur niet weten wat ze verdienen jonge gasten die het liefst om 8 uur beginnen en om 5 uur thuis zijn en dat noemt zich internationaal chauffeur anders was het toen we dagen stonden aan te schuiven aan de grens naar een oostblok land waar ook wij uit de kist aten zo als die mannen nu met dat verschil dat wij het geld hadden maar er niets was ,hier is genoeg maar die mannen hebben geen geld wij hadden ook geen magnatron aan boord zo als zo velen nu maar ok laat ik stoppen ik maak me alleen maar kwaad op die puddingtrukkers, wil je meer weten stuur maar een mail

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.