Ik heb de juiste weg gekozen, ja ik ben gewoon mezelf

Waarom zeggen mensen tegenwoordig onderweg bij bedrijven geen goedemorgen meer.

Maar zeggen de klanten, pas op voor het muurtje want je collega deed het ook vorige week. Huh dacht ik mijn collega. Ja die Bulgaar zei die Rotterdamse havenmedewerker. Ik keek hem aan en dacht, ja het is een collega van de weg. Maar er zit toch wel een klein verschil in het uiterlijk, want ik zie er toch wel uit als een Hollandse KAASKOP.  Maar waarom denken mensen tegenwoordig dat alle chauffeurs uit het Oostblok komen, dat is toch vreemd. Ik heb er al eens over geschreven, maar zo onderhand wordt het echt tijd om iets te doen aan het imago van de Nederlandse chauffeur.

Maar waar ik me nog veel meer zorgen over maakt, is de gejaagdheid van Nederlandse automobilist. Waarom lijkt het wel, dat de automobilist overal mee weg komt, ze mogen alles doen en de politie zie je haast niet meer. Zijn wij vrachtwagenchauffeurs tegenwoordig verplicht om een dashcam in de cabine te hebben. Omdat als wij op onze spiegel liggen, kunnen aantonen, dat er weer een roekeloze automobilist was, die te veel ruimte nodig had om in te voegen en zo de vrachtwagen sneed, die vervolgens een rare stuurbeweging moest maken, met de wielen in de berm kwam en vervolgens zijn baas kon bellen, mijn spiegel is kapot, omdat mijn truck erbovenop ligt. De automobilist komt er meestal mee weg, maar van de week, zijn er toch twee van de piloten aangehouden. Vanwege het snijden van een truck. Ja een goede zaak. Zou het door een dashcam nog veiliger worden, om de automobilisten hun op de fouten te wijzen. Zouden die mensen dat willen aannemen dan.

Ik vraag het me af.

Want toen ik van de week, vriendelijk werd verzocht om te stoppen, voor een begrafenisstoet, die heel langzaam over de weg ging richting begraafplaats, zette ik mijn truck stil. Alarmlichten aan, motor uit en niet eens een halve minuut later, hoor ik een claxon, ik draai me om, zie een snelle gladde vertegenwoordiger zitten in een te grote auto. Zijn raampje ging open en vroeg, hee eikel, kan je niet doorrijden. Ik liep naar hem toe, zeg tegen hem, als je ook maar een greintje respect in je donder hebt, dan stap je uit en toon je respect, als je nog een keer toetert, dan rijd ik achteruit en zorg ervoor, dat je ook in die zwarte wagen komt, met meneer in dat zwarte pantalon pak die voor de rouwauto loopt, dus vertegenwoordiger, gewoon geduld hebben.

Ik liep terug naar mijn cabine en dacht loop eens door, ik heb nog meer te doen vandaag, ik dacht het ik sprak het niet uit.

Zo komt het allemaal op hetzelfde neer, het woord respect is ver te zoeken in deze maffe maatschappij. Ja een maffe maatschappij, waar een terrorist nog eisen heeft ook, waar de regering opzoek naar meer geld, om de fouten uit het verleden op te lossen.

Fouten maken de mensen nog steeds, kijk maar naar die mooie nieuwe A6 bij Almere in Flevoland.

Het is een grote lachwekkende puinhoop, omdat de mensen haast hebben, geen tijd hebben om de juiste borden en daardoor de juiste rijrichting te volgen, ontstaan er situaties die je kan voorspellen, het had voorkomen kunnen worden, maar de mensen die het bedacht hebben, dachten op papier klopt alles, zouden die mensen het zelf ook wel weten, welke rijrichting ze moeten gaan. Volgens mij denken mensen niet meer na. Ze laten proefballonnen op, om de burger te iets te laten geloven, wat toch niet de waarheid is.

Wat dat betreft, is het heel duidelijk, ik ben de juiste weg ingeslagen, ga wel mijn eigen weg, ik werk en ik denk minder na, want als ik teveel denk, dan ben ik een denker en dat is niet goed voor de mensheid, ik zeg wat ik wil en als mensen daar niet mee kunnen leven, pech voor die mensen.

Gepubliceerd door

alexschrijftnl

Ik ben een chauffeur met een hobby schrijven. ik heb een eigen mening over dingen en daar kom ik voor uit en daarbij zal ik meer over eten gaan schrijven.

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.